21 de cazuri noi de gripă în Caraș-Severin!


Ministerul Sănătăţii a declarat epidemie de gripă în România. Și în Banatul de munte numărul cazurilor de viroze respiratorii a crescut alarmant, iar cel al îmbolnăvilor cu virus gripal s-a triplat.
Suntem în plin sezon al virozelor, iar numărul cazurilor raportate către Direcția de Sănătate publică este în continuă creștere de la o săptămână la alta. Astfel în aceste zile au fost raportate 663 de cazuri noi dintre care 38 au necesitat internări, 137 de cazuri de pneumnii din care 44 cazuri au avut nevoie de spitalizare, cei mai afectați sunt copiii cu vârste cuprinse între 5 și 14 ani. De asemenea la nivelul Banatului de munte există 21 de cazuri de imbolnăviri cu virus gripal și alte 21 de suspiciuni.
Medicii vă sfătuiesc să evitați pe cât posibil aglomerațiile, mai ales cele din spații închise, să vă îmbrăcați adecvat și să includeți în alimentație vitamine și multe lichide.
De asemenea la nivelul spitalelor din județul Caraș-Severin s-au luat o serie de măsuri pentru a preveni eventualele îmbolnăviri cu virusul gripal printre care se numără limitarea numărului vizitatorilor și măsuri de dezinsecție.
La nivel național sunt înregistrate peste 7000 de cazuri de gripă, iar numărul persoanelor care au murit din cauza gripei a ajuns la 18.

Post Author: Cristian Bistriceanu

Cristian Bistriceanu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *