3 absolvenți de gimnaziu s-au prezentat la etapa specială din cadrul examenului de Evaluare Națională

Absolvenții de gimnaziu care nu au putut participa la prima sesiune a examenului de Evaluare Naţională din cauza problemelor de sănătate, au susținut astăzi prima probă din etapa specială, la Limba și Literatura Română. În județul Caraș-Severin, din cei 4 elevi care nu au putut susține examenul de Evaluare Națională deoarece au fost izolați la domiciliu, 3 s-au prezentat astăzi pentru a susține prima probă din etapa specială.

Mâine se desfășoară proba la Matematică, iar miercuri va avea loc proba la Limba și Literatura Maternă.

Primele rezultate vor fi afişate joi, 2 iulie, până la ora 12.00, în centrele de examen, iar contestațiile pot fi depuse în aceeași zi, în intervalul orar 14.00 – 20.00.

Cei care nu au obținut o notă de trecere la prima sesiunea nu au dreptul de a participa la etapa specială. Aceasta este dedicată doar celor care s-au aflat în izolare sau carantină în urmă cu câteva săptămâni.

Ministerul Educației și Cercetării a centralizat rezultatele finale ale absolvenților clasei a VIII-a, obținute în urma susținerii examenului de Evaluare Națională, sesiunea de vară.

La nivel național, proporția candidaților cu medii mai mari sau egale cu 5 (cinci) este de 76.2% (122.252 de candidați), ceea ce înseamnă o creștere a acestui număr față de rezultatele inițiale. A crescut, de asemenea, și numărul candidaților cu media generală de 10: de la 839 la 892 (aproape dublu față de anul trecut: 459).

În Caraș-Severin, din cei 1.851 de elevi care s-au prezentat la Evaluare Națională, 1.302 candidați au obținut note peste 5, iar șapte dintre aceștia au încheiat examenul cu nota zece (față de 6, înainte de contestații), iar procentul de promovabilitate a fost de 70,34%.

Anul acesta, absolvenții de gimnaziu se pare că au fost mai mulțumiți de notele pe care le-au obținut la examenul de Evaluare Națională, deaorece numărul de contestații depuse a fost mai mic decât în ultimii doi ani.

Anul acesta au fost depuse 15.275 de contestații, în timp ce anul trecut au fost depuse 21.509 contestații, iar în urmă cu 2 ani au fost depuse 23.761 de contestații. În Caraș-Severin au fost depuse 106 contestații, 65 la Limba și Literatura Română și 41 la Matematică.

Media obtinuta la examenul de Evaluare Nationala are o pondere de 80% din media de admitere la liceu, iar media generala de absolvire a claselor V-VIII are o pondere de 20%.

Post Author: Andreea Ilie

Andreea Ilie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *