4 mori de apă din localitatea Gârnic au fost reabilitate în doar 2 zile

Prin proiectul „Salvăm Morile de Apă”, derulat de Asociația Acasă în Banat și finanțat de Fundația Orange cu suma de 32.000 lei, s-a reușit reabilitarea altor 4 mori de apă din Caraș-Severin.

Peste 60 de voluntari din toată țara s-au adunat timp de două zile în localitatea Gârnic pentru a reabilita aceste mori de apă, incluse acum într-un traseu turistic.

Voluntarii au renovat patru dintre cele nouă mori de apă care mai există și astăzi pe raza localității. Au schimbat acoperișurile la două dintre mori, au reparat fundația uneia, au defrișat zonele din jurul morilor și au eliberat canalele de apă. Ei au tratat lemnul și au făcut mici reparații, astfel încât morile să poată măcina cât mai bine. Mai mult, au reușit să realizeze un traseu turistic de aproximativ 1 km, cu indicatoare către mori, astfel încât turiștii care ajung în zonă să se poată bucura de natură, de apă și de morile care macină după o tehnică străveche.

Prin proiectul „Salvăm Morile de Apă”, 10 mori de apă din localitățile Gârnic, Pârvova și Șopotu Vechi își vor recăpăta farmecul de odinioară și vor fi pregătite să întâmpine turiștii care ajung în aceste locuri.

Post Author: Andreea Ilie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *