6 note de 10 la Evaluarea Națională în Caraș-Severin

Săptămâna trecută absolvenţii claselor a VIII-a au susţinut probele scrise la Limba şi Literatura Română, Limba Maternă şi Matematică din cadrul examenului de Evaluare Națională, iar astăzi, aceștia au aflat rezultatele.

Din cauza pandemiei de coronavirus, Evaluarea Naţională a fost susţinută în condiţii speciale. La fel s-a întâmplat și cu afișarea rezultatelor. Ministerul Educației s-a văzut nevoit să găsească o nouă soluție pentru ca elevii să își poată afla notele, fără a mai fi nevoiți să se prezinte la unitățile de învățământ. Fiecare elev a primit un document care conţinea şcoala de provenienţă, judeţul, numele şi prenumele, CNP-ul şi codul unic aferent fiecărui candidat. În acest fel, elevii și-au putut afla nota şi media de la Evaluarea Naţională.

În județul Caraș-Severin, dintre cei 1.851 candidați prezenți, 1.302 candidați au obținut medii mai mari sau egale cu 5, adică 70,34%. Dintre aceștia, 6 candidați au încheiat examenul cu media generală 10.

Rata de participare a fost de 93%, adică 1.851 de candidați prezenți, dintr-un total de 1.989 de elevi înscriși, iar absenți au fost 138 de elevi.

Elevii nemulțumiți au putut depune astăzi contestații. De asemenea, o vor putea face și mâine, iar pe data de 27 iunie este programată afişarea rezultatelor finale după soluţionarea contestaţiilor.

Media generală obţinută în cadrul Evaluării Naţionale are o pondere de 80% în calculul mediei de admitere în clasa a IX-a.

Reamintim că, din cauza epidemiei de coronavirus, cursurile au fost desfășurate online în ultimele trei luni, iar absolvenții nu au primit la examen subiectele din semestrul al doilea.

Post Author: Andreea Ilie

Andreea Ilie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *