66 de ani de la câștigarea Cupei României, de către Metalul Reșița, sărbătoriți cu o victorie!

Medion DIGITAL CAMERA

5 decembrie 1954 -5 decembrie 2020, 66 de ani de când Metalul Reșița făcea istorie și câștiga Cupa României. După 66 de ani, CSM Reșița de acum reușește să încheie anul 2020 cu o victorie, în fața Ripensiei Timișoara. În ultima etapă desfăşurată anul acesta în Liga a II-a de fotbal, etapă programată în Valea Domanului între CSM Reşiţa şi Ripensia Timişoara, în faţa câtorva zeci de suporteri entuziaşti aflaţi pe dealul din spatele tribunei a doua, CSM Reşiţa a reușit o victorie cu 2-0. În urmă cu 66 de ani, în anul 1954, Metalul Reșița realizeaza o a doua mare performanță pentru rosso-neri: câștigarea „Cupei României”.


Pentru prima dată în istoria fotbalului românesc, prețiosul trofeu a fost cucerit de o echipă din Divizia B!
Metalul Reșița a uimit o țară întreagă prin rezultatele obținute în Cupa României, eliminând rând pe rând 5 (cinci) divizionare A: 6-1 cu Știința Timișoara, 4-0 cu Locomotiva Târgu Mureș, 2-0 cu Locomotiva Timișoara, 1-0 cu vestita CCA București și, în finală, 2-0 cu Dinamo București. Finala s-a jucat pe Stadionul Republicii din București, în ajun de Moș Nicolae, la 5 decembrie 1954.
Cele două goluri ale reșițenilor au fost marcate de Szeleș în minutele 30 și 40.
Artizanii acestei izbânzi de răsunet și de neuitat pentru suporterii rosso-neri au fost:
Zarici – Chirilă, Potoceanu – Munteanu, Teodorescu, Șt. Apro – Jojarth II, P. Mioc, Urcan, Iovan (Vida), Szeleș. Antrenori: Mihai Zsizsik și Emil Cosma.

Post Author: Cornelia Dunăreanu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.