A 12-a zi fără niciun caz nou de COVID-19 în Caraș-Severin!

Situația COVID-19 din Caraș-Severin este una îmbucurătoare. De 12 zile nu s-a mai înregistrat niciun nou caz de infectare cu noul coronavirus, deci, continuăm sa avem 112 persoane testate pozitiv. Astfel, acest bilanț situează Banatul de Munte, alături de Satu-Mare, pe lista județelor cu cele mai multe zile în care nu a fost înregistrat niciun nou caz de infectare cu coronavirus.

Dintre persoanele confirmate pozitiv, 91 au fost declarate vindecate de infecție cu acest virus, 41 la Reșița și 50 la Caransebeș, dar avem și 11 cărășeni care au fost declarați vindecați în județul Timiș.

De asemenea, doar două persoane depistate pozitiv se mai află internate la această oră în cele două mari spitale din Caraș-Severin, la Reșița și la Caransebeș.

În Caraș-Severin s-au efectuat peste 1.600 de teste, iar numărul testelor efectuate pe întreg teritoriul României este de peste 459.000.

În județ, au ieșit din izolare până acum 6.281 de persoane, 228 dintre acestea ieșind în ultimele 24 de ore, dar se mai află în izolare în acest moment încă 3.743 de persoane, în general sosite în perioada în care toate călătoriile internaționale au presupus măsura autoizolării, iar în carantină se află 10 persoane.

Pe teritoriul României, din cele 19.669 de persoane confirmate cu infecție cu coronavirus, 13.800 au fost declarate vindecate, în carantină sunt 2.376 de persoane, iar 95.549 sunt în izolare la domiciliu.

În ultimele 24 de ore, au fost înregistrate 485 de apeluri la numărul unic de urgență 112 și 1.499 la linia TELVERDE.

Din păcate, 1.288 de români au decedat din cauza infecției cu acest virus.

Respectați purtatul măștii în spațiile publice închise, acceptați termometrizarea ca pe un minim triaj epidemiologic, păstrați distanța socială de siguranță, evitați aglomerațiile și dezinfectați-vă mâinile frecvent, ca și până acum. Toate aceste măsuri sunt luate pentru siguranța dvs. și vor duce rapid, dacă sunt respectate, la o normalizare a vieții noastre, au transmis reprezentanții Direcției de Sănătate Publică a Județului Caraș-Severin.

 

Toate datele sunt oficiale și sunt transmise de către Grupul de Comunicare Strategică și Direcția de Sănătate Publică a județului Caraș-Severin!

Post Author: Andreea Ilie

Andreea Ilie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *