A 19-a zi de când nu a fost înregistrat niciun nou caz de infectare cu COVID-19 în Caraș-Severin

Situaţia COVID-19 rămâne neschimbată în Caraş-Severin. Potrivit Direcţiei de Sănătate Publică, este a 19-a zi de când nu s-a înregistrat niciun caz nou de infectare cu acest virus, deci continuăm să avem 112 persoane testate pozitiv.

Nici situația persoanelor vindecate nu s-a modificat. În județul nostru, 92 de persoane s-au vindecat de infecție cu acest virus, cele mai multe, adică 51, fiind declarate vindecate la Caransebeș și 41 de persoane fiind declarate vindecate la Reșița. De asemenea, încă 11 cărășeni au fost vindecați în spitalele din Timiș.

De asemenea, o singură persoană testată pozitiv se mai află internată în acest moment în Caraș-Severin, mai exact la spitalul reșițean.

În județ s-au efectuat până acum 1.631 de teste, iar numărul testelor efectuate pe întreg teritoriul României a ajuns la 511.295.

În ceea ce privește situația persoanelor izolate și carantinate, un număr mare de cărășeni se află în acest moment izolați la domiciliu, mai exact 3.923. În general, aceștia au sosit în perioada în care toate călătoriile internaționale au presupus măsura autoizolării, iar 161 de persoane au ieșit din izolare în ultimele 24 de ore, deoarece a trecut termenul de 14 zile. În carantină se mai află la această oră doar 10 cărășeni.

În România, numărul total al persoanelor infectate a ajuns la 20.749. Dintre persoanele confirmate pozitiv 14.910 au fost declarate vindecate, în carantină sunt 2.120 de persoane, iar 96.398 sunt în izolare la domiciliu.

În ultimele 24 de ore, au fost înregistrate 361 de apeluri la numărul unic de urgență 112 și 924 la linia TELVERDE.

Din păcate, până acum, 1.345 de persoane confirmate cu infecție cu COVID-19 au decedat.

Respectați purtatul măștii în spațiile publice închise, acceptați termometrizarea ca pe un minim triaj epidemiologic, păstrați distanța socială de siguranță, evitați aglomerațiile și dezinfectați-vă mâinile frecvent, ca și până acum. Toate aceste măsuri sunt luate pentru siguranța dvs. și vor duce rapid, dacă sunt respectate, la o normalizare a vieții noastre, au transmis reprezentanții Direcției de Sănătate Publică a Județului Caraș-Severin.

Cetățenii trebuie să ia în considerare doar informațiile verificate prin sursele oficiale și să apeleze pentru recomandări și alte informații la linia TELVERDE – 0800.800.358. Numărul TELVERDE nu este un număr de urgență, este o linie telefonică alocată strict pentru informarea cetățenilor. De asemenea, românii aflați în străinătate pot solicita informații despre prevenirea și combaterea virusului la linia special dedicată lor, +4021.320.20.20.

 

Cetățenii trebuie să stie că toate datele sunt oficiale și sunt transmise de către Grupul de Comunicare Strategică și Direcția de Sănătate Publică a județului Caraș-Severin!

Post Author: Andreea Ilie

Andreea Ilie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *