A fost înmormântat cu onoruri militare

Fostul ministru al Apărării şi fost preşedinte al Consiliului Judeţean Caraş-Severin, Sorin Frunzăverde, a fost înmormântat, miercuri, în Cimitirul nr. 8 din Reşiţa, cu onoruri militare. Cu acest prilej, Sorin Frunzăverde a primit, post mortem, Emblema de Onoare a Armatei României, conferintă de ministrul Apărării Naţionale, Nicolae Ciucă.

Sute de persoane, politicieni sau generali ai Armatei Române, reprezentanţi ai Ministerului Apărării Naţionale, rude, prieteni, colaboratori sau simple cunoştinţe au ţinut să îl conducă pe ultimul drum pe cel care a fost una dintre cele mai puternice voci ale ţării, după cum s-a precizat în discursurile susţinute în Biserica „Schimbarea la faţă” din municipiul Reşiţa, acolo unde s-a oficiat slujba religioasă, condusă de Prea Sfinţia Sa Lucian, Episcopul Caransebeşului.

Printre politicienii care i-au fost alături s-au regăsit Gheorghe Falcă, Gelu Vişan, Mihai Stănişoară sau Ion Ariton. De asemenea, au fost mulţi cei care au transmis mesaje de condoleanţe şi coroane de flori, în frunte cu preşedintele României, Klaus Iohannis. La catafalcul cu trupul neînsufleţit au făcut de gardă militarii Batalionului 18 Decebal din Timişoara. Sorin Frunzăverde a trecut la cele veşnice, duminică, 3 noiembrie, la vârsta de doar 59 de ani, în urma unei boli care l-a măcinat timp de patru ani şi jumătate.

Post Author: Cornelia Dunăreanu

Cornelia Dunăreanu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *