Absolvenții de liceu au susținut ultima probă a examenului de Bacalaureat! Un candidat a fost eliminat pentru fraudă

Astăzi, 1.762 de absolvenți de liceu din Caraș-Severin au fost prezenți la ultima probă, cea la alegere a profilului, din cadrul examenului de Bacalaureat, dintre cei 1.898 de candidați înscriși.
1.051 de candidați au susținut examenul la bilogie, 24 la chimie, 50 la fizică, 3 la economie, 7 la filozofie, 387 la geografie, 120 la informatică, 168 la logică și argumentare, 52 la sociologie și 36 la psihologie, iar 136 de candidați au absentat.

Examenul a început la ora 9.00, moment în care absolvenții de liceu au primit subiectele și au avut la dispoziție 3 ore pentru rezolvare.

Aceștia nu au mai avut la examen subiecte din materia de pe semestrul al II-lea, acestea fiind eliminate din programa de Bacalaureat din cauza închiderii tuturor școlilor în pandemia COVID-19.

De la mijlocul lunii martie, când a fost decretată starea de urgenţă, elevii nu au mai intrat în sălile de clasă, iar toate cursurile s-au desfășurat, pentru prima oară, online. Pentru cei din anii terminali au fost organizate cursuri televizate, printr-un parteneriat între Ministerul Educaţiei şi Televiziunea Naţională.

La această probă, cea la alegere a profilului, pe raza județului Caraș-Severin, a fost eliminat pentru tentativă de fraudă un candidat, la Liceul Tehnologic „Clisura Dunării” din Moldova Nouă. Acesta nu va mai avea dreptul de a participa la următoarele două sesiuni ale examenului de Bacalaureat.

Reamintim că din cauza epidemiei de coronavirus, se va organiza o sesiune specială de Bacalaureat pentru elevii care au avut probleme medicale.

În acest an, rezultatele la Bacalaureat vor fi publicate, în premieră, cu anonimizarea numelor elevilor. Primele rezultate vor fi afișate marți, 30 iunie, până în ora 12.00.

Contestațiile pot fi depuse atât în format fizic, cât și electronic, în zilele de 30 iunie, în intervalul orar 16:00 – 19:00 și pe data de 1 iulie, în intervalul orar 8:00 – 12:00.

Rezultatele finale vor fi anunțate duminică, 5 iulie.

Post Author: Andreea Ilie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *