ACS Banat Girls, pe podiumul futsalului feminin românesc! Fetele din Banat au cucerit medaliile de bronz

Aproape de finalul anului, echipa feminină de fotbal ACS Banat Girls din Reșița și-a demonstrat valoarea și pe teren mic. Prezente la prima ediție a campionatului național de futsal „Vest Sport Academy”, fetele din Banat au reușit să se claseze pe un onorant loc trei, într-o competiție care a reunit la start formații de top din țara noastră.

Ora exactă în futsalul feminin românesc s-a dat în weekend de la Timișoara, acolo unde șase echipe de top din România au luptat pentru medalii în cadrul fazei naționale a campionatului de futsal „Vest Sport Academy”. Disputată în sala UVT Oituz din orașul de pe Bega, competiția a reunit la start echipele UVT și Vest Sport Academy din Timișoara, For Fun București, Banat Girls Reșița, CSS Nicu Gane Fălticeni și Student Sport Alba Iulia. Deși evoluează în competițiile oficiale din fotbalul mare, ACS Banat Girls a reușit să-și demonstreze valoarea și în sală, elevele antrenorului Daniel Amariei fiind poate cea mai plăcută surpriză a turneului. Fetele din Banat s-au calificat mai departe dintr-o grupă din care au mai făcut parte Universitatea de Vest din Timișoara și CSS Nicu Gane Fălticeni. Învinsă în semifinale de echipa For Fun București – care are în componență multe jucătoare din Naționala feminină de futsal – ACS Banat Girls a jucat finala mică, în care a obținut o frumoasă victorie, scor 5-3, contra fetelor de la Vest Sport Academy. Fetele din Banat și-au adjudecat așadar medaliile de bronz puse în joc la campionatul național de futsal feminin.

„În finala mică am reușit să învingem formația Vest Sport Academy și să ne clasăm pe podium. Țin să felicit fetele, este o victorie surprinzătoare, dar cu atât mai frumoasă, un succes care ne dă un moral bun pentru competițiile următoare”, a declarat profesorul Daniel Amariei.
„Un turneu cu un rezultat neașteptat de bun pentru noi, un turneu unde am testat și două noi achiziții ale echipei noastre de fotbal, și fetele chiar au făcut o figură frumoasă. Ne bucurăm că suntem pe podiumul futsalului național și sperăm să o ținem tot așa”, a spus, la rândul său, președintele Daniel Surdu.

În finala mare, echipa UVT a trecut cu 2-1 de For Fun București, câștigând astfel primul titlu de campioană națională. În ceea ce le privește pe fetele din Banat, remarcabila performanță realizată la Timișoara le conferă un moral bun înaintea altei competiții prestigioase, care va avea loc la sfârșitul acestei săptămâni în municipiul Reșița. Duminică, Polivalenta reșițeană va găzdui cea de-a treia ediție a Cupei „Laura Rus”.

Post Author: Valerius Hora

Valerius Hora

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*