Ajutor pentru crescătorii de ovine din Caraș-Severin


Crescătorii de ovine pot accesa și în acest an programul de ajutorul de minimis în vederea valorificării lânii, anunță reprezentanții Direcției pentru Agricultură Județeană Caraș-Severin.
Crescătorii de ovine se pot înscrie și în acest la Direcția pentru Agricultură Județeană Caraș-Severin pentru a beneficia de ajutorul de minimis pentru susținerea crescătorilor de ovine în vederea valorificării lânii. Beneficiarii sunt persoane fizice care au atestat de producător, persoane fizice autorizate, întreprinderi individuale şi întreprinderi familiale şi persoane juridice. De asemenea, beneficiarii trebuie să deţină o exploataţie de ovine înregistrată în Registrul Naţional al Exploataţiilor şi să facă dovada comercializării cantităţii de lână pentru care solicită acordarea sprijinului
Practic, orice crescător de ovine, care are exploatație înregistrată legal, care face dovada comercializării lânii către centrele de colectare, către procesatori sau către firme care au relații contractuale cu acești agenți economici vor primi un leu pentru kilogramul de lână ca ajutor de minimis. Anul trecut, au fost peste o sută de crescători de minimis care au beneficiat de acest program. Din nefericire, în județul Caraș-Severin încă nu avem un centru de colectare a lânii, ceea ce face ca mulți crescători să nu reușească să-și valorifice lâna”, a declarat Liviu Munteanu, purtător de cuvânt al Direcției pentru Agricultură Județeană Caraș-Severin.
Specialiștii Direcției pentru Agricultură Caraș-Severin speră ca anul acesta să se găsească soluțiile pentru ca toți acești crescători să beneficieze de ajutorul de minimis acordat pentru comercializarea lânii, dar și de celelalte forme de sprijin adresate crescătorilor de animale.

Post Author: Cristian Bistriceanu

Cristian Bistriceanu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *