Alertă în România! Numărul îmbolnăvirilor a crescut! Care este situația în Caraș-Severin?

Situația COVID-19 din Caraș-Severin rămâne și astăzi neschimbată. Este a 13-a zi de când nu a fost înregistrat niciun nou caz de infectare cu acest virus, deci, continuăm să avem 112 persoane testate pozitiv.

Nici situația persoanelor vindecate nu s-a modificat. 91 de persoane au fost declarate vindecate în Caraș-Severin, din care 41 la Reșița și 50 la Caransebeș, iar 11 cărășeni au fost declarați vindecați în județul Timiș.

De asemenea, doar două persoane depistate pozitiv se mai află internate la această oră în spitalele din Caraș-Severin, una la Reșița și una la Caransebeș.

În Caraș-Severin s-au efectuat 1.616 teste, iar numărul testelor efectuate pe întreg teritoriul României este de peste 472.000.

Situația persoanelor izolate și carantinate ne arată că la această oră avem 3.826 de persoane izolate și 10 persoane carantinate.

Pe teritoriul României, în ultimele 24 de ore, 238 de persoane au fost confirmate ca fiind infectate cu acest virus, iar numărul total al persoanelor infectate a ajuns la 19.907. Dintre persoanele confirmate pozitiv 13.919 au fost declarate vindecate.

În România, în carantină sunt 2.363 de persoane, iar 96.693 sunt în izolare la domiciliu.

În ultimele 24 de ore, au fost înregistrate 404 apeluri la numărul unic de urgență 112 și 1.359 la linia TELVERDE.

Din păcate, în ultimele 24 de ore, 11 persoane au decedat din cauza infecției cu acest virus, iar numărul total al deceselor a ajuns la 1.299.

Respectați purtatul măștii în spațiile publice închise, acceptați termometrizarea ca pe un minim triaj epidemiologic, păstrați distanța socială de siguranță, evitați aglomerațiile și dezinfectați-vă mâinile frecvent, ca și până acum. Toate aceste măsuri sunt luate pentru siguranța dvs. și vor duce rapid, dacă sunt respectate, la o normalizare a vieții noastre, au transmis reprezentanții Direcției de Sănătate Publică a Județului Caraș-Severin.

Cetățenii trebuie să ia în considerare doar informațiile verificate prin sursele oficiale și să apeleze pentru recomandări și alte informații la linia TELVERDE – 0800.800.358. Numărul TELVERDE nu este un număr de urgență, este o linie telefonică alocată strict pentru informarea cetățenilor. De asemenea, românii aflați în străinătate pot solicita informații despre prevenirea și combaterea virusului la linia special dedicată lor, +4021.320.20.20.

 

Cetățenii trebuie să stie că toate datele sunt oficiale și sunt transmise de către Grupul de Comunicare Strategică și Direcția de Sănătate Publică a județului Caraș-Severin!

Post Author: Andreea Ilie

Andreea Ilie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *