Alina Vuc merge la Tokyo! Valoroasa luptătoare din Reșița continuă lupta pentru medalii la Mondialul din Kazahstan

Școala reșițeană de lupte are din nou motive de mândrie! Sportiva Alina Vuc, cea mai valoroasă luptătoare formată în pepiniera locală, a reușit să obțină mult-dorita calificare la Jocurile Olimpice de la Tokyo.
Alina Vuc a ajuns în semifinalele Campionatului Mondial din Kazahstan, performanță care i-a asigurat deja biletul pentru Jocurile Olimpice. Astăzi, în faza semifinalelor, valoroasa luptătoare reșițeană a reușit să se impună în fața unei reprezentante a țării gazdă, Valentina Ivanovna Islamova Brik – victorie cu care s-a calificat în finala pentru aurul mondial. Ea este primul reprezentant al luptelor românești calificat la Olimpiada din 2020. Alina și-a început cariera sportivă la Reșița, iar primul ei antrenor, tehnicianul Nicolae Constantin, i-a rămas aproape și după ce Alina a făcut saltul spre marea performanță. E o mare mândrie, pentru ea și pentru noi, spune antrenorul emerit Nicolae Constantin, care își felicită din toată inima fosta elevă.
„Bucuria mea este imensă după această calificare. Știe toată lumea că este foarte greu să ai în ziua de astăzi un sportiv calificat la Jocurile Olimpice . Desigur, urmăresc pe laptop și pe telefon meciurile ei, țin legătura atât cu Alina, cât și cu secretarul Federației Române de Lupte. Alina mi-a promis că o să fie pe podium și sper să se țină de cuvânt. Și-a revenit după accidentare și este foarte încrezătoare, știe ce vrea. Îi lipsește o medalie de aur la Campionatul Mondial și la Campionatul European. Sper ca mâine să fie pe cea mai înaltă treaptă a podiumului” , a spus Nicolae Constantin. În cadrul Mondialului din Kazahstan, finalele categoriei 50 de kg a fetelor vor avea loc mâine.

Post Author: Valerius Hora

Valerius Hora

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *