Ambiții mari pentru Alianța USR-PLUS. Dacian Cioloș s-a întâlnit astăzi cu reșițenii

Alianța USR-PLUS și-a stabilit ca țintă sa devină, „daca nu prima, a doua forță politică a țării”, dupa alegerile europarlamentare din luna mai, a afirmat astăzi la Reșița presedintele PLUS, Dacian Cioloș. Potrivit acestuia, europarlamentarele nu reprezintă doar alegerea unor persoane care sa reprezinte tara in Parlamentul European, ci și „un referendum al românilor”, în sensul exprimării dorinței acestora pentru continuarea unui parcurs „într-o direcție democratică” sau dimpotrivă. Ciolos a fost însoțit de o parte din liderii Alianței, în special de liderii PLUS. Unul din liderii regionali a afirmat că în județ se strâng semnături în toate orașele , ba chiar și în mediul rural. Prezența lui Cioloș la cortul din centrul orașului nu a trecut neobservată nici de contestatari. Și dacă sâmbătă Liviu Dragnea era întâmpinat la Reșița de câțiva nemulțumiți, și Dacian Cioloș a avut astăzi contestatarii săi. Dacian Cioloș a mai precizat că speră într-un rezultat bun la europarlamentare, iar după acest moment va vorbi despre viitorul politic al alianței și respectiv despre candidatura la alegerile prezidențiale.
===================================================================================================================================================
Update: Biroul Electoral Central (BEC) a respins astăzi cererea de înscriere în competiţia electorală a Alianţei 2020 USR-PLUS pentru alegerile europarlamentare. Motivul invocat este acela că Dan Barna şi Dacian Cioloş nu ar figura ca preşedinţi ai USR, respectiv PLUS în Registrul partidelor politice. „Este o decizie politică luată la presiunile regimului corupt instaurat de Liviu Dragnea în România“, acuză cei doi lideri ai Alianţei, care au anunțat că vor contesta decizia. „Ceea ce s-a întâmplat la BEC este o politizare nepermisă a unui organism care ar trebui să menţină echilibrul democratic. Indiferent de câte obstacole ne vor pune, noi nu ne vom opri. Decizia BEC nu este definitivă. Vom contesta la Înalta Curte şi avem încredere că judecătorii vor îndrepta abuzul comis de BEC”, se arată într-un comunicat al Alianței.

Post Author: Valerius Hora

Valerius Hora

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*