Amenzi de 50 de lei pentru edilii chiulangii


Prezența de participare la cursurile pentru pregătirea reprezentanţilor administraţiilor publice din Caraș-Severin a fost, în primul trimestru al acestui an, de zero la sută.
Primarii şi viceprimarii localităților cărăşene trebuie să participe periodic la cursuri de inițiere şi perfecționare în domeniul situațiilor de urgență. De altfel în primlul trimestru al anului 18 persoane din Caraş-Severin au fost planificate pentru a participa aceste cursuri la Centrul Zonal de Pregătire de Protecție Civilă Craiova. Însă niciun viceprimar sau sefi ai centrelor operative participat. Amenzile nu par să fie o soluție, cuantumul acestora este de 50 de lei, pe când prețul benzinei consumate până la centru poate fi şi de 10 ori mare mare, însă în cazul acesta deplasarea este decontată de instituție.
Este un procent care nu ne onorează. Din totalul celor 18 planificați, s-au prezentat la aceste cursuri, zero, în condițiile în care creşterea nivelului de pregătire a personalului cu atribuţii în domeniul situaţiilor de urgenţă de la nivelul autorităţilor publice locale, reprezintă un obiectiv principal al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă. Procentul de participare la curs este greu de justificat, nefiind evenimente care să împiedice prezenţa la acest curs. Unele persoane au fost planificate şi replanificate de mai multe ori, dar nu au participat la acest curs care este obligatoriu într-un mandat”, a declarat, joi, la ședința Colegiului Prefectural, inspectorul șef al ISU Semenic al județului Caraș-Severin, col. Cristinel Coneriu.
Acest curs asigură formarea competenţelor de bază specifice gestionării situaţiilor de urgenţă, însuşirea cunoştinţelor specifice domeniului şi formarea unor aptitudini cu aplicabilitate în practica managementului situaţiilor de urgenţă, și anume, planificare, organizare, comunicare, coordonare şi conducere, evaluare, proceduri de operare.
De asemenea, în banatul de munte toate localităţile ar fi trebuit să prezinte propriul plan la ISU ,,Semenic”, privind pregătire în domeniul situaţiilor de urgenţă pentru anul 2019, în vederea avizării acestuia. Din păcate, doar 37 localităţi din cele 77 au avizat acest plan.

foto:arhiva

Post Author: Cristian Bistriceanu

Cristian Bistriceanu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *