Amenzi de 96.000 de lei date ocoalelor silvice și firmelor din domeniu forestier din Caraș-Severin


Ocoale silvice și agenți economici care activează în domeniul forestier au primit vizita polițiștilor de la Direcția de Ordine Publică – Serviciul Protecția Fondului Forestier și Piscicol care au verificat modul în care aceștia respectă prevederile legale pe linie silvică. În Banatul de munte au fost controlate 3 ocoale silvice de stat și 3 agenți economici, fiind constate unele nereguli, pentru care au fost aplicate 21 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 96.000 de lei. Astfel, oamenii legii au constatat că s-a încălcat legea privind stabilirea și sancționarea contravențiilor silvice, sens în care au fost confiscați aproape 3.000 de metri cubi de lemn, în valoare de peste 880.000 de lei.
De asemenea au fost întocmite dosare penale: pentru 3 infracțiuni de tăiere fără drept de arbori și pentru alte 3 de furt de arbori
În urma controlului efectuat la un depozit de material lemnos al unei firme, s-a constatat lipsa a peste 1.000 metri cubi de lemn (în valoare de aproape 370.000 de lei). De asemenea, societatea deținea alte material lemnoase fără proveniență legală. Operatorului economic i-au fost aplicate 4 sancțiuni contravenționale conform legii, în valoare de 19.000 de lei.
Totodată verificările efectuate la o unitate silvică de stat au condus la faptul că, din depozitul temporar a cărei valabilitate de funcționare era expirată, au fost expediați peste 1.500 de metri cubi de material lemnos fără proveniență legală. Unității silvice i-au fost aplicate 7 sancțiuni contravenționale conform legii, în valoare de 49.000 de lei, fiind confiscată contravaloarea a peste 1.500 de metri cubi de lemn”
. se arată în comunicatul transmis de oamenii legii.
În aceste activități au fost angrenați și specialiști silvici din cadrul Ministerului Apelor și Pădurilor, Gărzile Forestiere Brașov, Focșani și Râmnicu Vâlcea.

Post Author: Cristian Bistriceanu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.