Ani de liceu

Stela Enache (numele real Stela Aurelia Bogardo) s-a nascut la data de 24 ianuarie 1950 in Resita.

Teoretic, Stela Enache si-a inceput cariera muzicala inca de cand era un mic copil. La varsta de doar 6 ani ea a inceput sa studieze la Scoala de Muzica, apoi la Scoala Populara de Arta dupa care la Conservator.

Fiind o studenta talentata Stela a participat la nenumarate festivale organizate in Romania si asa a fost remarcata de George Grigoriu cu care a studiat intens muzica. Stela era foarte bucuroasa ca putea studia ceea ce iubea si astfel facea naveta la Cluj mereu. Astfel Stela a inregistrat primul ei duet cu George Enache dupa care a participat la Festivalul de la Mamaia unde a luat locul doi cu piesele „Sa facem florile sa cante” si „Tin minte iar”.

Ani la rand cantareata a participat la multe si faimoase spectacole de muzica usoara si astfel s-a facut remarcata pe scena muzicii usoare romanesti. La scurt timp dupa ce invatese cum stau treburile cu muzica Stela l-a cunsocut pe sotul ei un mare fan al muzicii usoare si astfel cei doi s-au casatorit iar sotul ei era cel ce ii scria cantecele. Piese precum „Ani de liceu”, „Sa nu uitam trandafirii” si „Cantec pentru mama” au facut furori in acele timpuri.

A urmat o perioada frumoasa din viata Stelei, aceasta primind oferte de a canta in strainatate. Avand o dorinta imensa de a se afirma si in afara si de a strange ceva bani pentru familia ei, Stela a calatorit mult, dedicandu-si timpul mai mult carierei decat vietii personale.

A cantat alaturi de artisti celebri precum Gilbert Becaud, Milva, Gloria Gaynor, Jennifer Rush, Tony Christie, The Platers, Lionel Hampton, Vicky Leandros, Al Bano si altii.

Sursa: biografii.famouswhy.ro

Post Author: www.banatfm.ro

www.banatfm.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *