Arbitrajul, o meserie periculoasă. A aflat-o pe pielea lui şi centralul reşiţean Claudiu Gogu

Încă un episod violent îşi aruncă umbra asupra fotbalului cărăşean. În etapa a 11-a a Ligii a IV-a, arbitrul reşiţean Claudiu Gogu a fost făcut KO la meciul dintre Foresta Armeniş şi Bistra Glimboca. Potrivit martorilor, centralul partidei disputate duminică  a rămas inconştient câteva minute, după ce a fost lovit cu capul în figură de un jucător al gazdelor. Arbitrul de numai 20 de ani a avut nevoie de intervenţia echipei medicale, iar meciul a fost oprit. Cum s-a ajuns la un asemenea act de huliganism?

„În minutul 77 al meciului, am dictat lovitură de pedeapsă pentru echipa oaspete, Bistra Glimboca, iar în acel moment jucătorul cu numărul 20, Dragomir Ioan, m-a apucat cu ambele mâini de cap și m-a bruscat. De asemenea, mi-a cerut socoteală pentru lovitura de pedeapsă acordată. După ce coechipierii l-au îndepărtat de mine, conform regulamentului, i-am arătat cartonașul roșu, iar jucătorul respectiv s-a îndreptat către vestiar. Eu în acel moment mi-am scos carnețelul pentru a nota cartonașul roșu. Din cele relatate de colegii mei și de observatorii partidei, jucătorul respectiv s-a întors și a alergat spre mine de la o distanță de aproximativ zece metri, lovindu-mă violent cu capul în față din alergare, lasându-mă inconștient pe teren aproximativ patru minute. După lovitura violentă din minutul 77, în urma durerilor puternice și a sângerării abundente, nu am mai putut continua jocul. Până în minutul 77 am acordat două lovituri de pedeapsă pentru echipa gazdă, pentru A.S. Foresta Armeniș și am eliminat și un jucător de la echipa oaspete”, a declarat arbitrul Claudiu Gogu.

Violenţele de pe terenurile de fotbal din Caraş-Severin nu reprezintă o noutate – chiar dacă în ultima perioadă ele s-au mai rărit. De cele mai multe ori, arbitrii au de suferit din cauza nemulţumiţilor care înţeleg să-şi facă dreptate cu bătaia.  În urmă cu un an, un moment aproape identic s-a petrecut la partida Nera Bozovici – Viitorul Caransebeş. Atunci, arbitrul Roberto Svatsinka a fost lovit cu capul în gură de un jucător al gazdelor. Partida fost oprită definitiv după această agresiune, iar Comisia de Disciplină a Asociaţiei Judeţene de Fotbal l-a sancţionat pe agresor cu o suspendare pe 24 de etape şi amendă de 800 de lei. Cazul consemnat duminică la Armeniş se va afla pe agenda următoarei  şedinţe a Comisiei de Disciplină din cadrul AJF-ului cărăşean.

Post Author: Valerius Hora

Valerius Hora

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *