Atenţie la salatele din restaurante!

Salatele sunt considerate cea mai sănătoasă alegere culinară, însă nu te lăsa păcălit de această titulatură.

Experţii susţin că salatele care se găsesc în multe restaurante sunt la fel de nocive pentru sănătate ca alimentele considerate rele. De asemenea, conţinutul caloric este ridicat, astfel pentru cei care vor să slăbească, salata nu este o opţiune ideală.

Specialiştii susţin că restaurantele trebuie să vină cu specificaţii nutriţionale mult mai clare.

Având aceste specificaţii la dispoziţie, clientul poate vedea că unele salate au un conţinut caloric chiar mai mare decât mâncărurile cunoscute pentru conţinutul lor ridicat în calorii.

Paul Gately, profesor la Leeds Beckett University, a precizat că „două treimi din adulţii din Marea Britanie au o problemă cu greutatea. Pentru cei care încearcă să-şi ţină greutatea sub control, există o mare dificultate în determinarea hranei sănătoase. Restaurantele trebuie să fie mai clare în categoriile lor de „opţiuni sănătoase” precum salatele, alături de informaţii nutriţionale care vor ajuta persoanele să ia deciziile corecte”.

Totuşi, nutriţionistul Helen Bond precizează că popularitatea unei diete bazată pe plante se traduce prin faptul că sănătos nu înseamnă neapărat ceva cu calorii puţine: „deşi unele mâncăruri au un conţinut caloric ridicat, trebuie să ne uităm şi la sursa acestora, care este mai bună pentru sănătate decât un burger, cu multe fibre şi nutrienţi”.

Post Author: www.banatfm.ro

www.banatfm.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *