Au început înscrierile la Bacalaureat!

Astăzi au început înscrierile pentru prima sesiune de Bacalaureat din acest an, iar absolvenții de liceu au la dispoziție o săptămână pentru a se înscrie la examen, adică până în data de 10 iunie. Aceştia trebuie să completeze şi să depună, prin mijloace electronice sau prin poştă, documentele tip de înscriere.

În situația excepțională a acestui an, în care activitățile la clasă au fost afectate de pandemie, probele de evaluare a competențelor lingvistice și digitale vor fi recunoscute și echivalate. Acest lucru se va întâmpla în perioada 11-17 iunie.

Examenele vor avea loc în intervalul 22-25 iunie, fiind programate astfel: 22 iunie – proba scrisă la Limba şi literatura română, 23 iunie – proba scrisă la Limba şi literatura maternă, 24 iunie – proba obligatorie a profilului (scrisă), 25 iunie – proba la alegere a profilului şi a specializării (proba scrisă).

Pe 30 iunie, până la ora 12, vor fi afişate rezultatele, urmând ca în intervalul orar 16-20 să fie depuse contestaţiile. Acestea vor putea fi depuse şi pe data de 1 iulie, în intervalul orar 8 -12.

În perioada 1-4 iulie vor fi rezolvate contestaţiile, iar în data de 5 iulie vor fi afișate rezultatele finale.

În județul Caraș-Severin, un număr de 2.180 de elevi vor susține examenul de Bacalaureat, din care 496 urmează învățământul la seral, iar pentru aceștia au fost stabilite 15 centre de examen.

Elevii de clasa a douăsprezecea care se află în izolare sau cei confirmați pozitiv cu noul coronavirus, dar și cei care au diferite afecțiuni cronice sau cei care prezintă un risc crescut de a dezvolta complicații asociate infecției cu coronavirus, vor putea susţine examenul de Bacalaureat într-o sesiune specială, care va începe în data de 6 iulie.

Post Author: Andreea Ilie

Andreea Ilie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *