Au trecut ilegal frontiera


Patru cetăţeni din Turcia intenţionau să ajungă ilegal într-un stat din vestul Europei, cu ajutorul unui conațional și al unui cetățean olandez. Operatorul de pe sistemul de supraveghere cu termoviziune din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Oraviţa a observat un autoturism ce se deplasa dinspre linia de frontieră, spre DN57. Poliţiştii de frontieră au identificat și oprit autoturismul respectiv, care era condus de un cetățean turc, ce avea permis de rezidenţă emis de autoritățile din Olanda. Șoferul era însoţit de un cetăţean olandez. Poliţiştii au constatat faptul că în interior se mai aflau patru persoane, doi adulţi şi doi minori, cetățeni străini. Având suspiciuni cu privire la scopul prezenţei în zona de frontieră, cei în cauză au fost conduși la sediul instituţiei pentru cercetări.

În urma verificărilor preliminare, poliţiştii de frontieră au stabilit faptul că cei patru pasageri sunt o familie de cetăţeni turci, un bărbat şi o femeie, având vârste de 40, respectiv 42 de ani şi doi minori de 9, respectiv 15 ani.

La cercetări, cetăţenii turci au declarat că au trecut ilegal frontiera din Serbia, pe jos, fiind apoi preluaţi de ceilalţi doi cetăţeni străini, din apropierea graniţei cu statul vecin, intenţionând să ajungă într-o ţară din vestul Europei, cu ajutorul acestora. În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de trecere frauduloasă a frontierei de stat şi de trafic de migranţi. Cei patru cetăţeni turci au fost preluați de autoritățile de frontieră sârbe, iar față de cele două călăuze, judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Caraş-Severin a dispus măsura arestării preventive pentru o perioadă de 30 de zile.

Post Author: Andreea Ilie

Andreea Ilie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *