Balul Portului Popular, prilej de cântec, joc și voie bună la Vermeș

Pentru o zi, portul popular bănăţean a fost vedetă la Vermeş. Aici a avut loc cea de-a patra ediţie a Balului Portului Popular, manifestare ce a oferit vermeşenilor și oaspeților lor prilejul de a etala cele mai frumoase costume ale satului, moştenite peste generaţii sau create după modelele populare tradiţionale.
Căminul Cultural „Cassian Munteanu” din comuna Vermeș a fost locul de întâlnire al bănățenilor care se mândresc cu cântecele, jocurile și straiele populare moștenite din străbuni. Vermeșenii și oaspeții lor, atât români, cât și reprezentanți ai altor comunități etnice din Banat, au venit să arate tuturor frumoasele costume bănăţene care fac parte din istoria şi tradiţia folclorică a acestui spațiu geografic. Manifestarea înscrisă în seria demersurilor menite să să conserve şi să promoveze cultura tradiţională a fost o adevărată sărbătoare a satului, cu cântec, joc şi multă voie bună. La final, cele mai frumoase costume au fost recompensate cu diplome şi premii oferite de organizatori, dar şi cu aplauze generoase din partea asistenţei. Moderator al evenimentului a fost colegul nostru Dan Liuţ, realizatorul emisiunii La Zile de Sărbători.
Între altele, juriul a premiat cele mai vechi, cele mai frumoase şi cele mai autentice costume populare. Balul Portului Popular de la Vermeș a fost organizat, ca și în anii trecuți, de administrația publică locală și Căminul Cultural din localitate. Încurajaţi de reuşită, organizatorii celei de-a patra ediții a frumoasei manifestări promit să ducă tradiția mai departe.

Post Author: Valerius Hora

Valerius Hora

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *