„Buon Natale” la Bologna

Sarbatorile de iarna sunt, de departe, cele mai iubite sarbatori ale anului. Un targ de Craciun te va face sa intri in atmosfera magica asa cum se cuvine.

Buon Natale vei auzi peste tot în jurul tău. Centrul Bolognei va fi cucerit de magia Crăciunului, iar aici, mai mult ca în orice alt loc din lumea aceasta, te vei bucura de bucate ca-n poveşti, pentru că Bologna este în primul rând despre mâncare incredibil de bună, nu degeaba este supranumită capitala gastronomică a Italiei.

Între 21 noiembrie şi 7 ianuarie, în Italia, la Bologna, în faţa Catedralei San Pietro are loc târgul tradiţional de Crăciun. Pentru gurmanzi sunt de neratat fructele din marţipan şi ciocolata neagră, iar pentru cei care vor să ia acasă puţin din magia sărbătorilor italiene, decoraţiunile din sticlă colorată.

Pont: in centrul orasului, exact la trecerea in noul an, are loc un moment care are o semnificatie aparte pentru locuitorii orasului: se ard statuetele din lemn care infatiseaza batrani, avand semnificatia alungarii raului din anul ce a trecut.

Post Author: www.banatfm.ro

www.banatfm.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *