Când și cum se vor desfășura examenele de Bacalaureat și Evaluare Națională?

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat că pentru majoritatea elevilor școlile nu se mai redeschid în acest an şcolar, dar există câteva excepţii. Elevii din clasele a 8-a și a 12-a vor reveni în clase pe 2 iunie, pentru două săptămâni, pentru a se pregăti pentru examenele naționale.

Pentru elevii care au probleme de sănătate sau au în familie persoane cu risc de îmbolnăvire, prezenţa la şcoală va fi opţională şi decizia va fi a părinţilor, iar pregătirea lor va fi în mod online.

Evaluarea Națională va începe în 15 iunie, iar Bacalaureatul în 22 iunie. O noutate este că examenul de Bacalaureat va începe cu probele scrise și abia după aceea se vor da probele orale. Monica Anisie, Ministrul Educației, a declarat că Bacalaureatul și Evaluarea Națională se vor da cu maxim 10 elevi în sălile de clasă, pentru a se respecta măsurile de distanțare socială.

În județul Caraș-Severin, un număr de 2.241 de elevi vor susține examenul de Evaluare Națională și un număr de 2.181 vor susține examenul de Bacalaureat, din care 496 urmează învățământul la seral.

Examenele Naționale se vor susține în baza unei programe deja publicate de Ministerul Educației, care va conține doar materia predată în primul semestru al acestui an școlar. De asemenea, profesorii vor încheia mediile cu două note şi nu vor mai da teze pentru elevii care nu sunt în ani terminali. Materia pierdută se va relua anul viitor, iar situația școlară se va încheia pe data de 12 iunie.

Post Author: Andreea Ilie

Andreea Ilie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *