Caransebeș – Reșița 0-2, în turul Cupei Municipiilor Cărășene la șah. Reprezentanții Reșiței s-au impus atât la seniori, cât și la juniori

Ediția din 2019 a Cupei Municipiilor Cărășene la șah a programat în weekend turul de la Caransebeș, eveniment sportiv desfășurat la Casa de Cultură „George Suru”. Ca element de noutate, în acest an, în paralel cu meciul seniorilor s-a desfășurat și o competiție adresata șahiștilor juniori.
În competiția seniorilor, a fost evident încă de la primele două rotații că Bolintiș și Pădurean sunt extrem de motivați și în mare formă. În final, cei doi au realizat 5,5 puncte din 6, respectiv 5 puncte din 6, adica 10,5 puncte – jumătate din totalul echipei (21). Au mai punctat: Grozav, 1 din 5, Hock 0,5 din 1, Vuita 3,5 din 6, Stroescu 3 din 6 si Paduraru 2,5 din 6. Scorul final, 21-15 în favoarea Reșiței, înseamnă o optiune extrem de serioasa pentru castigarea editiei 2019. De cealaltă parte, cei mai buni jucători ai Caransebeșului au fost CM Alexandru Tunaru, cu 4,5 puncte din 6, și MF Dinu-Simi Suciu, cu 4 puncte din 6.
La juniori, întrecerea era dezechilibrata din start, plusul de valoare și experiență al cvartetului Alexandru David Korcsek, Alin Stîngu , Albert Marian Drăgoi și Ion-Valentin Văduva (sprijiniti de rezerva Cătălin Alexandru Tipol) nelăsând dubii privind soarta meciului. Spre lauda lor, juniorii caransebeșeni, în formula Christian Arrydan Tamaș, Andrei Victor Tunaru, Andrei Gabriel Cristea și Stefan Vînătoru au luptat, încercând să opună o dîrză rezistență. Au reușit doar sporadic, scorul final, 12,5-3,5, fiind edificator. Insa cele 2,5 puncte realizate de Tamas (doar 9 ani jumatate) ne arata ca in curand în hora juniorilor de frunte din Caraș-Severin se va înscrie și un caransebeșean. Emulația din rândul juniorilor e îmbucurătoare, iar schimbul de mâine pare asigurat, grație neobosiților șlefuitori de talente Grozav, Vasiliu, Păduraru, Tunaru și Bolintiș.

Post Author: Valerius Hora

Valerius Hora

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *