Ce le-a transmis Hans Klemm lui Ioan Popa și Silviu Hurduzeu


Ambasadorul Statelor Unite ale Americii la Bucureşti, Hans Klemm, a avut o vizită în Banatul de munte. Pe lângă scopul oficial de a inaugura un Raft american în cadrul Bibliotecii Județene Paul Iorgovici Caraș-Severin, diplomatul a avut și întrevederi cu reprezentanți ai autorităților locale și județene unde au fost fost purtate discuții privind posibile colaborări.

Ambasadorul Statelor Unite ale Americii la Bucureşti, Hans Klemm a fost primit, la sediul Palatului Administrativ, de către preşedintele Consiliului Judeţean Caraş-Severin, Silviu Hurduzeu, vicepreședintele Ionuț Mihai Popovici și de prefectul de Caraș-Severin, Matei Lupu. Cu acest prilej, au fost purtate discuții privind posibile colaborări, care s-au concentrat pe oportunitățile de investiții și schimburile culturale. Un accent deosebit s-a pus pe potențialul turistic al județului, Excelența Sa fiind impresionată, în special, de Clisura Dunării.

„Nu am știut ce județ frumos aveți, până în urmă cu doi ani, la prima mea vizită în Caraș-Severin. Aveți multe posibilități de dezvoltare turistică aici și mă refer, de exemplu, la proiecte de mountain bike, care pot atrage mulți turiști. De asemenea, Clisura Dunării este de o frumusețe aparte. Pe de altă parte, apreciez colaborarea dintre București și conducerea județului și, mai ales faptul că acordă atenție educației, prin investițiile făcute în biblioteci”, a declarat Excelența Sa Hans Klemm.

Hans Klemm a avut o întrevedere și cu primarul Reșiței, Ioan Popa, dar și cu echipa de proiecte care lucrează la o serie de planuri legate de atragerea de finanțări din fonduri externe.
„Am avut onoarea să primesc astăzi vizita Excelenței Sale, Hans Klemm, ambasadorul Statelor Unite ale Americii. Cu această ocazie, am discutat despre proiectele de dezvoltare demarate și despre planurile noastre pentru perioada următoare, legate de atragerea de finanțări din fonduri externe. Ne onorează deschiderea manifestatã de Excelența Sa față de activitatea pe care o desfășurăm. Reșița este un oraș care se dezvoltă și care stârnește tot mai mult interes”, a declarat edilul-șef al Reșiței Ioan Popa, într-o postare pe o rețea de socializare.
Ambasadorul Statelor Unite ale Americii la București a participat mai apoi, alături de conducerea județului, la inaugurarea Raftului American (American Shelf), la Centrul de Carte „Banatica” al Bibliotecii Judeţene “Paul Iorgovici” Caras-Severin.

Post Author: Cristian Bistriceanu

Cristian Bistriceanu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *