Ce nereguli a găsit Romeo Dunca la Consiliul Județean Caraș-Severin


Romeo Dunca a făcut o primă vizită la Palatul Administrativ, unde a cerut organigrama intituției și a început să facă o evaluare. Direcția de drumuri, Direcția de Asistență Socială, Protecția Copilului și Aquacaraș sunt punctele fragile de care președintele ales este direct preocupat si pe care le numește „surse de scurgeri de bani”.
Sunt departamente care în ani întregi de existență nu au produs nimic concret . Dar ce e mai grav e ca am înțeles un mod perfid de cheltuire a banilor publici astfel încât răspunderea să iasă din sfera conducerii CJ. Direcția de drumuri a CJ de exemplu, e de fapt un simplu intermediar. Primește fonduri și se ocupa de distribuirea lucrărilor către terți astfel încât răspunderea să nu mai fie la nivelul șefului CJ. O schema simplă, de grădiniță, a celor ce au trăit într-o bulă de sticla crezând că sunt stăpânii inelelor. Sunt curios de întâlnirea cu dl Stika, șefului acestei direcții și cel care în noaptea alegerilor scria undeva pe facebook…m..e Dunca. Ar fi frumos să-și dea deja demisia. Bineînțeles că nu pentru cuvintele transmise… Săptămâna aceasta mă voi opri și asupra Aquacaraș. O altă sursă de scurgeri de bani după aceași logică. Apoi sistemul de asistență socială și lucrările făcute acolo”, a transmis președintele ales al Consiliului Județean Caraș-Severin, Romeo Dunca.
Romeo Dunca nu vrea să se uite foarte mult în trecut. Acesta le cere angajaților să îi transmită neregulile pe care le-au observat în ultimul deceniu. „De aceea aștept timp de 2 săptămâni după înmânarea mandatului noului presedinte CJ ,ca toți angajatii care au cunoștință de nereguli întâmplate în ultimii 10 ani, să le sesizeze pe o coală de hârtie. Le voi colecta personal în timpul activității viitoare care va începe după preluarea mandatului.
Va fi important să înțeleg foarte bine situația pentru a putea corecta și aduce aceasta instituție la transparența și performanța necesară atingerii noului obiectiv. Corectitudine față de cetățean, performanță în administrare și recuperarea decalajului față de județele fruntașe. De la județ nu va pleca nicio persoană care își are rostul fie ea și pilă a nu stiu cui… Doar ceilalti.”
, a mai adăugat Romeo Dunca.

Post Author: Cristian Bistriceanu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *