Ce planuri are Ioan Popa cu Teatrul de Vară?


Teatrul de Vară a revenit în administrarea Primăriei Reșița, iar Ioan Popa dorește să transforme acel spațiu într-un punct de atracție, unde s-ar putea realiza seri de concerte și proiecții de filme. De asemenea, de-a lungul scărilor ce duc spre teatru, primarul dorește amenajarea unui muzeu în aer liber, unde să fie expuse tunuri realizate în trecut la Reșița. O altă veste bună este că s-a obținut finanțare pentru continuarea lucrărilor la grădinița abandonată de ani de zile, fiind deja semnat și contractul cu firma care va realiza lucrările.

„Odată cu realizarea grădiniței de jos, o să reabilităm și scările. Există o idee de a pune, paralel cu scările, 12 tunuri de la Arsenal, de la fabrica de tunuri, să facem un fel de expoziție în aer liber și o să încercăm să facem ceva și cu Teatrul de Vară. Personal, doresc să facem ceea ce a fost, tot Teatru de Vară. S-a început un proiect acolo, există o structură metalică în picioare și după aceea s-a abandonat. Eu aș vrea să încercăm să facem o structură ușoară de copertine, să dăm jos termopanele alea idioate, nu știu cine a fost deșteptul care a pus termopane la Teatrul de Vară și să încercăm să îl activăm”, a declarat Ioan Popa, primarul Reșiței. Un alt concept care s-ar potrivi teatrului de vară este „American Corner”, potrivit edilului municipiului de pe Bîrzava, iar pentru aceasta l-a coptat în echipa sa pe Dean Bowman, care urmează să aibă discuții cu ambasadorul SUA la București.

În ultimii zece ani Teatrul de Vară a fost în administrarea Casei de Cultură a Studenților, a Universității Eftimie Murgu și a Radio România Reșița, fiecare având proiecte de reabilitare și reamenajare a spațiului, însă din lipsă de fonduri au fost nevoiți să cedeze dreptul de administrare a imobilului către proprietarul său, Primăria Reșița.

Post Author: Cristian Bistriceanu

Cristian Bistriceanu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*