Cea mai frumoasa insula din lume! [FOTO + VIDEO]

Există în lume insule spectaculoase, fie că vorbim de climă, arhitectură ori zona geografică uneori atipică în care sunt așezate, pe care nu le-am putea așeza într-un top, mai ales pentru că sunt atât de diferite. Cu toate acestea, încă se fac topuri ale celor mai frumoase insule, așa cum s-a întâmplat de curând când publicația Travel & Leisure a hotărât să-și supună cititorii unui chestionar despre cele mai cool insule din lume.

Insulele au fost judecate în funcție de mâncare, activitățile pe care le poți practica în acea zonă, plaje și cât de prietenoși sunt localnicii și se pare că Java a adunat scorul câștigător – 95.28 din 100. Și premiul e cât se poate de meritat, mai ales că a surclasat câteva dintre insulele recunoscute pentru frumusețe, precum Maldive, Paros, Orkney etc.

Java (indoneziană: Jawa) este o insulă din Asia de Sud Est aparținând Indoneziei. Cu o populație de 136 milioane de locuitori (excluzând 3,6 milioane de locuitori ai insulei Madura, care e administrată ca parte a uneia din provinciile javaneze), Java e cea mai populată insulă din lume și unul din cele mai dens populate locuri din lume. În Java trăiește 57% din populația Indoneziei.[1] Tot aici se află capitala țării, Jakarta.

Java a fost centrul unor puternice imperii hinduse și budiste, ulterior a unor sultanate musulmane și, din secolul XVII, partea principală a Indiilor Orientale Olandeze. Java a fost de asemenea centrul luptei de eliberare a poporului indonezian în deceniile 1930 și 1940. Java continuă sa domine Indonezia din punct de vedere politic, economic și cultural.

Creată în mare parte ca urmare a unor erupții vulcanice, Java e a 13-a insulă ca mărime din lume si a cincea ca mărime în Indonezia. Un lanț de munți vulcanici se întinde de la est la vest ca o coloană vertebrală a insulei.

Sunt vorbite trei limbi principale, javaneza, sundaneză și madureză. Mare parte din populație e bilingvă, având indoneziana ca limbă maternă sau ca limbă secundară. Majoritatea sunt musulmani, însă Java are un amestec divers de credințe religioase, etnii și culturi.

Aici poţi vizita: Templul Borobodus, unul dintre cele mai mari temple budiste din lume, cascada Madakaripura, plajele, parcul marin din insulele Karimunjawa, Parcul National Gunung Bromo, pădurile tropicale din Parcul Ujung Kulon și lista poate continua.

Foto: pxabey.com

Post Author: www.banatfm.ro

www.banatfm.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *