Cei 1.990 de elevi din Caraș-Severin se pregătesc pentru Evaluarea Naţională!

Examenul de Evaluare Națională începe luni, 15 iunie, și reprezintă modalitatea de evaluare a competențelor dobândite de către elevi pe parcursul învățământului gimnazial. Evaluarea Națională din acest an se va desfășura în două sesiuni, a anunțat Klaus Iohannis. Astfel, la prima sesiune, elevii care se prezintă cu febră, cei care nu pot participa din diverse motive medicale, cei aflați în carantină sau în izolare, vor putea participa la sesiunea din 29 iunie.

Absolvenții claselor a VIII-a vor susține două examene scrise la Evaluarea Națională din acest an: la Limba română pe data de 15 iunie și la Matematică pe data de 17 iunie, iar elevii care aparțin minorităților naționale vor susține și o probă scrisă la Limba maternă, pe data de 18 iunie.

Fiecare probă scrisă va dura 120 de minute. Lista nominală cu elevii repartizaţi în sălile de examen va fi afişată pe uşa fiecărei săli destinate Evaluării Naţionale. De asemenea, vor fi afişate, la vedere, regulile pe care elevii trebuie să le respecte în timpul probelor scrise. Accesul în sală cu materiale ajutătoare, cu mijloace electronice de calcul sau de comunicare, dar şi frauda sau tentativa de fraudă atrag eliminarea din sală şi acordarea notei 1.

În contextul măsurilor de distanţare, anul acesta vor fi repartizaţi maximum 10 elevi în fiecare sală de examen.

Supravegherea elevilor în timpul probelor scrise ale Evaluării Naţionale se va face de către doi asistenţi, cadre didactice care predau alte materii decât cele examinate.

Lucrările elevilor vor fi corectate de către 2 profesori evaluatori, iar rezultatele vor fi afişate la sediul unităţii de învăţământ.

În Caraș-Severin sunt 59 centre de examinare pentru cei 1.990 de elevi care vor susține examenul de Evaluare Națională.

Post Author: Andreea Ilie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *