Cel mai consumat fruct din lume

Se ştie, după descoperirile arheologilor că oamenii consumă mere încă din anul 6500 I.C. Totuşi, primele dovezi despre cultivarea merilor au fost descoperite in Orientul Mijlociu şi datează de aproximativ 4.000 de ani.

Conform tradiţiei, în unele ţări, la recoltarea merelor, ultimul măr trebuie lăsat în pom pentru a-i mulţumi astfel pomului şi pentru a atrage o recoltă cât bogată şi anul următor.

Un studiu comercial al unei companii de sucuri a scos la iveala faptul ca marul detine suprematia in topul celor mai consumate fructe din Europa. In tara noastra, 75% dintre romani consuma mere, dar, in Europa, locul intai il ocupa francezii, cu peste 22 kg pe an, merele Golden fiind cele mai solicitate.

Nu conţine grăsimi şi sodiu, fiind recomandat de către medici în orice dietă. Numărul redus de calorii şi bogăţia de fibre îl fac să fie un aliment ideal în regimurile de slăbire. Dacă vei consuma suc de mere, nu vei avea probleme cu colesterolul sau cu bolile cardiovasculare. De asemenea, o anumită substanţă conţinută de mere, quercitina, are rolul de a reduce riscul de cancer la plămâni. Iată încă un motiv pentru care se recomandă să facă parte din dieta zilnică a fumătorilor: merele taie pofta de dulce şi ţin de sete sau de foame. Consumă mărul împreună cu coaja, care conţine cam 50% din cantitatea de vitamina C.

Post Author: www.banatfm.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *