Cele mai ciudate plaje din lume (VII) – Schooner Gulch, Mendocino, California [VIDEO]

Marea este un fenomen natural uluitor. Marea este un uriaş animal blând, care îşi pierde până la ţarm toate tensiunile. Cu rochia ei de smarald cutreieră locul pe care i l-a lăsat uscatul, răsfirându-şi pe ţărm trena dantelată. Nu e întâmplător că zeiţa frumuseţii, Afrodita s-a întrupat din spuma valurilor… Nu exista frumuseţe care sa te lase fără grai, fericit şi înspăimântat. Nu e o spaima de care eşti conştient, e una de care eşti copleşit.

Dacă plajele cu nisip alb şi ape de culoarea turcoazului sunt minunate, ele sunt departe de ceea ce înseamnă neobişnuit. Cei care îşi doresc o experienţă de neuitat, trebuie să vină pe una dintre plajele prezentate în această săptămână. Nisip care latră, fosile în formă de stea sau izvoare termale subterane sunt numai câteva dintre experienţele pe care le poţi trăi în aceste locuri cu plaje ciudate.

Schooner Gulch, coasta Mendocino, California

Cunoscută şi sub numele de Plaja mingiilor de bowling, aici există mii de bolovani de aceeaşi formă şi mărime, care stau aliniaţi aidoma unor soldaţi ce apară curenţii oceanici. Ceea ce este cu adevărat uluitor este faptul că acest fenomen extrem de rar, este complet natural, fără intervenţia omului. Explicaţia geologică constă în aceea că aceste formaţiuni sunt create de pe urma mineralelor şi materialelor care au făcut faţă tuturor fenomenelor extreme din Oceanul Pacific şi au rezistat de-a lungul timpului.

Post Author: www.banatfm.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.