Celebrităţile şi IQ-ul lor! Vezi lista!

IQ-ul (Intelligence Quotient) reprezinta masura inteligentei umane exprimata printr-un numar rezultat in urma sustinerii unui test standardizat, raportat la varsta cronologica. Marea majoritate a oamenilor se situeaza undeva in jurul valorii de 100 (in intervalul 90 – 110), avand o inteligenta medie. O valoare peste 120 este considerata inteligenta superioara, iar de la 130 in sus vorbim despre supradotare cognitiva. In sens invers, un IQ de 75 – 85 exprima un “intelect de limita”, in timp ce un IQ sub 70 arata existenta unui retard in functionarea cognitiva.

Desi, conform definitiei recente a inteligentei, IQ-ul nu reflecta numai dimensiunea cognitiva a inteligentei unei persoane, valoarea sa ofera o predictie destul de buna asupra performantei academice si profesionale a persoanei evaluate.

Fiecare om se naste cu un potential de inteligenta mostenit genetic de la predecesorii sai. Este vorba despre inteligenta nativa, denumita si inteligenta fluida. Acesta se masoara prin teste de inteligenta non-verbale care presupun operarea cu imagini si simboluri abstracte, fara utilizarea conceptelor verbale.

Lefigaro.fr trece în revistă câteva celebrităţi şi IQ-ul lor, care este peste 130, superior mediei (stabilită la 100, nivelul IQ-ului fiind calculat prin teste specifice).

Aceste staruri, ca şi altele, ştiu să îşi valorifice la maxim potenţialul şi să profite de ocazii. Canalizându-şi energia într-o activitate unde talentul lor s-a putut exprima, vedetele supradotate au cunoscut un succes planetar.

Domeniile cinematografiei, muzicii şi modei sunt deosebit de bine reprezentate. În categoria supradotaţilor se regăsesc Alicia Keys, Ashton Kutcher sau Cindy Crawford. Şi Arnold Schwarzenegger se distinge prin uimitorul său parcurs: de la culturist la actor şi, în cele din urmă, la guvernator al Californiei.

James Woods — IQ 184

Rowan Atkinson — IQ 173

Ashton Kutcher — IQ 160

Quentin Tarantino — IQ 160

Matt Damon — IQ 160

Cindy Crawford — IQ 154

David Duchovny — IQ 147

Meryl Streep — IQ 143

Shakira — IQ 140

Alicia Keys — IQ 140

Natalie Portman — IQ 140

Emma Watson — IQ 138

Arnold Schwarzenegger — IQ 135

Post Author: www.banatfm.ro

www.banatfm.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *