Centenarul celebrat prin teatru. „Ne știm de 100 de ani” vine la Reșița!

Ne știm de 100 de ani” este propunerea Teatrului de Vest Reșița în acest sfârsit de săptămână pentru iubitorii artei dramatice. Piesa este proiectul a patru teatre pentru celebrarea Centenarului.
După ce a fost prezentat la Râmnicu Vâlcea, Arad și Timișoara, spectacolul „Ne știm de 100 de ani” vine și la Reșița. Acesta va fi jucat sâmbătă și duminică de la 19.00, intrarea este liberă, însă trebuie să vă rezervați locurile. Spectacolul este rezultatul unui proiect finanțat de Ministerul Culturii și dedicat Centenarului și a presupus lucrul în echipă a câte doi actori de la Teatrul Anton Pan din Râmnicu Vâlcea, Teatrul Tineretului Piatra Neamț, Teatrul Clasic Ioan Slavici Arad și Teatrul de Vest.  Perioada de pregătire a spectacolului a fost de o lună și jumătate, în care cei opt actori au trebuit să învețe să lucreze în echipă. Însă actorii, împreună cu regizorul și ceilalți membrii ai echipei sau reușit să pună un spectacol care va plăcea, spune actrița Camelia Ghinea.
Spectacolul exploreaza semnificația Unirii, simbolurile mari și lucrurile mici care ne aduc împreună ca români, dincolo de formalisme și discursuri. Proiectăm spectacolul ca pe o serie de momente și cadre ușor de asumat de către public, contexte care aduc împreună români din zone și clase sociale diferite: urmărim traseul unor personaje centrale, împinse în afara zonei lor de confort de către tensiunea prejudecăților, seduse de farmecul locurilor comune. În căutarea unui viitor personal și a unei istorii asumabile, personajele vor experimenta solidaritatea și-și vor pune la încercare bine-înțelesurile, re-scriind împreună definiții posibile ale României de atunci și de acum.Mizăm pe autenticitatea replicilor, pe puterea anecdoticului și pe culoare locală, pentru a articula o narațiune cu care publicul să poată relaționa ușor, adăugându-i propriile experiențe și sensuri”, se arată în descrierea spectacolului. Regia spectacolului „Ne Știm de 100 de ani” este semnată de Ștefan Iordănescu, textul îi aparține lui Vlad Tăușance, iar din distribuție fac parte Lucreția Mandric, Daniel Beșleagă (Piatra Neamț), Andrei Cătălin, Andrei Brădean (Râmnicu Vâlcea), Ana Maria Cizler, Camelia Ghinea, (Reșița), Iulia Alexandra Dinu și Sorin Calotă (Arad).

Post Author: Cristian Bistriceanu

Cristian Bistriceanu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*