Cine e pe primul loc? Reșița e!

14 etape a durat cursa de urmărire începută de rosso-nerii reșițeni sub comanda antrenorului Leo Doană – iar astăzi, fanii echipei din Valea Domanului au putut aplauda, în sfârșit, instalarea echipei lor favorite în fotoliul de lider al seriei a IV-a. Pentru că ieri Șoimii din Lipova s-au încurcat și au scos doar un 2-2 la modesta CSM Lugoj, CSM Școlar Reșița avea șansa de a urca pe primul loc – dacă învingea, bineînțeles, în meciul de pe teren propriu cu Cetate Deva. Partida din Valea Domanului n-a început bine pentru rosso-neri: în minutul 21, oaspeții au deschis scorul dintr-un penalty discutabil, acordat de centralul din Tg. Mureș și transformat de Boldea. Încurajată de publicul din tribune, și în special de inimoasa Guardia Ultra, formația reșițeană a reușit să restabilească egalitatea în prelungirile primei reprize, prin Marius Staicu. Pe un teren din ce în ce mai greu, echipa rosso-nerilor și-a demonstrat valoarea și caracterul în partea a doua a jocului. Reșițenii au crezut în șansa lor, au luptat cu adversarii – și cu un arbitraj ostil pe alocuri – iar eforturile le-au fost răsplătite. Vârful de lance al atacului gazdelor a fost același Staicu-gol, care și-a adus echipa în avantaj în minutul 66 și a dat Devei lovitura de grație în minutul 86.

CSM Școlar Reșița – Cetate Deva, scor final 3-1, și Milanul din Banat urcă, pentru prima oară în acest sezon, pe primul loc al seriei. Rezultatele complete ale etapei:
Unirea Alba Iulia – CSC Ghiroda şi Giarmata Vii 2-2
Millenium Giarmata – Naţional Sebiş 3-3
CSM Lugoj – Şoimii Lipova 2-2
CSM Şcolar Reşiţa – CNS Cetate Deva 3-1
Metalurgistul Cugir – FC Avrig 3-0
CS Hunedoara – CS Ocna Mureş 0-2
Crişul Chişineu Criş – ACS Dumbrăviţa 1-1
Gloria Lunca Teuz Cermei – Industria Galda 0-3


După 23 de etape, CSM Școlar Reșița se află pe primul loc, cu 47 de puncte. Șoimii Lipova coboară pe 2, cu 46 de puncte, iar podiumul provizoriu e completat de ACS Dumbrăvița, care a acumulat 45 de puncte. În etapa viitoare, pe 20 aprilie, CSM Școlar Reșița va evolua în deplasare la ocupanta locului 7, FC Avrig.

Post Author: Valerius Hora

Valerius Hora

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*