Cod roșu de inundații în Caraș-Severin! Unde sunt așteptate viituri? [UPDATE]


[UPDATE]
==============
O nouă avertizare cod roșu a fost emisă pentru un alt râu din Banatul de munte. Institutul Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor a transmis avertizarea pentru râul Bistra și pe râul Timiș cu afluenții afluenţii aferenţi sectorului aval S.H. Sadova. „Fenomenele hidrologice periculoase prognozate se pot produce cu probabilitate și intensitate mai mare ȋn intervalul 18.06.2020 ora 18:00 – 19.06.2020 ora 06:00”, au arată în comunicatul INGHA.
De asemenea meteorologii au emis o avertizare cod portocaliu pentru județul Caraș-Severin valabilă până la ora 23.00. Sunt așteptate ploi 40 l/mp și pe arii restrânse 50…80 l/mp.

======
Localnicii și autoritățile publice de pe Valea Carașului sunt în alertă, asta după ce Institutul Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor a transmis o avertizare cod roșu de inundații pentru bazinul hidrografic al râului Caraș.
„Ca urmare a precipitațiilor înregistrate în ultimele ore, a celor prognozate şi propagării, se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte severe de inundaţii locale şi creşteri importante de debite şi niveluri cu posibile depăşiri ale cotelor de pericol pe râurile din bazinele hidrografice: Caraș – bazin superior și afluenți bazin mijlociu și inferior, județul Caraș – Severin”, se arată în comunicatul transmis de Institutului Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor.
Nici restul județului nu stă mai bine, hidrologii au emis o avertizare cod portocaliu pentru râurile Timiş, Bârzava, Moraviţa, Caraş, Nera și Cerna aici sunt așteptate posibile depăşiri ale cotelor de apărare.
Totodată meteorologii au inclus județul Caraș-Severin în zona portocalie și anunță averse torențiale și cantități de apă de peste 40 l/mp și pe arii restrânse 50…80 l/mp. Vor fi intensificări ale vântului, grindină și descărcări electrice.

Post Author: Cristian Bistriceanu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *