Conferința națională „Cultură, sport și educație la 100 de ani de la Marea Unire” e în plină desfășurare la Reșița

Cea dintâi ediție a Conferinței Naționale de Educație Fizică și Sport a debutat astăzi la Reșița. Gazda și inițiatoarea amplei manifestări dedicate mișcării sportive este Universitatea Eftimie Murgu, care și-a primit în această dimineață oaspeții.
Conferinţa națională de educație fizică și sport care se desfășoară timp de două zile sub genericul „Cultură, sport și educație la 100 de ani de la Marea Unire” este organizată de Facultatea de Științe Sociale din cadrul Universității Eftimie Murgu, instituția de învățământ superior din Reșița fiind și gazda manifestărilor derulate în cadrul ambițiosului proiect. Oaspeții Reșiței sunt didactice universitare din București, Cluj Napoca, Timișoara, Craiova, Pitești, Suceava, Alba Iulia, Arad sau Târgu Jiu, dascăli din învățământul preuniversitar din județele Caraș-Severin și Timiș, dar și foști sau actuali mari campioni ai sportului bănățean, modele de urmat și surse de inspirație pentru viitoarele generații de performeri ai mișcării sportive din România.
În cadrul evenimentului, o parte dintre lucrări au fost susținute în plen, iar celelalte, pe secţiunile stabilite de organizatori: Cultură-sport-civilizaţie; Educaţia fizică în societatea actuală și diverse alte contribuții științifice legate, direct sau indirect, de mișcarea sportivă din România. Un moment aparte al manifestării desfășurate la 100 de ani de la Marea Unire a fost reprezentat de premierea a 100 de campioni reșițeni, care au fost recompensați simbolic pentru modul în care au știut să promoveze sportul din municipiul de pe Bârzava în marile competiții naționale și internaționale.

Post Author: Valerius Hora

Valerius Hora

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*