Continuă lucrările la aleea de promenadă


800.000 de lei au aprobat consilierii locali ai Reșiței pentru realizarea unei balustrade și pentru lucrări de iluminat la alea de promenadă.
Balustrada care va fi construită de-a lungul aleii de promenadă are o lungime de 1,3 km și va costa circa 400.000 de lei, restul banilor vor fi folosiți pentru realizarea iluminatului pietonal și pentru montarea unui parapet peste zidul de sprijin. Suma necesară pentru realizarea acestor lucrări este de 800.000 de lei și este realizată de la bugetul local deoarece proiectul inițial, care este este finanțat din fonduri europene nu prevedea astfel de lucrări.
„Am solicitat oferte din mai multe părți, din Cehia, din Germania, chiar și din România, de balustradă, dar cu elemente care să fie metal, oțel, vopsit, în câmp electrostatic, tratat, sablat și primele oferte pe care le-am primit au fost între 150-180 de euro metru liniar. Ne-am dus și am încercat să copiem dacă vreți, un model pe care l-am văzut afară, dar care era foarte scump și am reușit să îl obținem la un preț de sub 60 de euro, 50 și ceva de euro pe metrul liniar, în țară. Balustradă sub banii ăștia nu mai găsim, never ever”, a afirmat Ioan Popa, primarul municipiului reșița.
Alea de promenadă va unii Centrul civic de Parcul copilului și va fi o alternativă pentru bicicliști, dar și pentru cei care vor să facă mișcare.
Alea de promenadă este o investiției pe fonduri europene, realizată pe așa numitele proiecte retrospective.

Post Author: Cristian Bistriceanu

Cristian Bistriceanu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*