Control judiciar pentru trafic de țigări

Polițiștii au întocmit două dosare penale pentru săvârșirea infracțiunii de „colectarea, deţinerea, producerea, transportul, preluarea, depozitarea, predarea, desfacerea şi vânzarea bunurilor sau a mărfurilor care trebuie plasate sub un regim vamal cunoscând că acestea provin din contrabandă sau sunt destinate săvârşirii acesteia” prevăzută și pedepsită de Lege.
Astfel, polițiștii rutieri din cadrul BDNE au oprit în trafic pe DN6, în localitatea Armeniș, un autoturism condus de un tânăr de 28 de ani din Drobeta-Turnu Severin care se deplasa dinspre Caransebeș spre Orșova. În urma verificărilor efectuate în interiorul autoturismului au fost identificate 104.960 de țigarete, în pachete de țigări de la diferiți producători, netimbrate. Autoturismul a fost confiscat, la fel ca și întreaga cantitate de țigări. Față de autor a fost inițial dispusă măsura reținerii pentru 24 de ore, instanța dispunând a doua zi măsura preventivă a controlului judiciar pentru o perioadă de 60 de zile.
Un alt eveniment asemănător s-a produs o zi mai târziu, când polițiști din cadrul Poliției Orașului Oțelu Roșu și Postului de Poliție Băuțar, au oprit în localitatea Băuțar, un autoturism al cărui conducător auto, de 23 de ani, din Zăvoi, nu a respectat regimul legal de viteză pe sectorul de drum respectiv. În autoturism au mai fost identificați 5 pasageri, asupra acestora fiind găsite, cu ocazia controlului, 28 de pachete de țigări netimbrate, ridicate de polițiști în vederea confiscării.

Post Author: Cornelia Dunăreanu

Cornelia Dunăreanu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*