Coronavirus pune pe jar autoritățile!

Au fost transmise o serie de măsuri dispuse de Ministerul Sănătății în legătură cu preîntâmpinarea pericolului generat de noul coronavirus apărut în orașul Wuhan din China. Coronavirusul afectează nasul, gâtul iar simptomele sunt similare cu cele ale pneumoniei, printre care febră mare. Pentru că nu există un vaccin împotriva acestui tip de coronavirus specialiştii recomandă în primul rând oamenilor să evite călătoriile în China.

A fost creat un grup de lucru în care, pe lângă reprezentanți ai Ministerului Sănătății, fac parte și specialiști din Institutul Național de Boli Infecțioase, Institutul Național de Sănătate Publică și Ministerul Afacerilor Interne. Unitatea medicală desemnată să preia posibilele cazuri pentru vestul țării este Spitalul de Boli Infecțioase din Timișoara. Dar, primele cazuri suspecte vor fi dirijate către Institutul ”Matei Balș”. Pacienții suspecți de coronavirus vor fi izolați în zone cu condiții de împiedicare a transmiterii aerogene. Personalul UPU și al tuturor camerelor de gardă va purta echipament de protecție, mască și mănuși. Au mai fost dispuse măsuri specifice și în aeroporturi.

În curând, Institutul ”Matei Balș” va redacta protocolul de diagnostic și tratament, care va fi pus la dispoziția unităților medicale.

Post Author: Andreea Ilie

Andreea Ilie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *