Coronavirusul continuă să închidă școlile din Caraș-Severin

Mai multe unități de învățământ din Caraș-Severin au trecut la scenariul roșu de funcționare. Este vorba despre Școala Gimnazială Goruia și structura Grădinița cu Program Normal Goruia, Școala Gimnazială Armeniș și structura Grădinița cu Program Normal Armeniș din cauza îmbolnăvirii cu COVID-19 a unui cadru didactic, Liceul Teoretic ”General Dragalina” Oravița, la clasa a XI-a Matematică-Informatică din cauză că un elev a fost testat pozitiv, Școala Gimnazială Ciclova Română, la Grupa Mică de la structura Grădinița cu Program Normal Ciclova Română din cauza confirmării cu acest virus a cadrului didactic care predă la această clasă și Clubul Copiilor Caransebeș, la cercurile ”Cultură și Civilizație Engleză” (6 grupe), ”Etnografie și Folclor” (3 grupe) și ”Informatică” (5 grupe) din cauza apariției unui caz confirmat de îmbolnăvire cu coronavirus în rândul cadrelor didactice și un contact direct cu cadrul didactic confirmat.

Scenariile care se aplică în școli se actualizează permanent, în funcție de situația epidemiologică locală.

În Caraș-Severin, din totalul de 409 unități de învățământ, 294 aplică scenariul verde, 56 de școli și 2 cluburi ale elevilor aplică scenariul galben și 55 de scoli și 2 cluburi se află în scenariul roșu.

Inspectoratul Scolar Județean şi Directia de Sănătate Publică țin o legătură permanentă cu fiecare unitate de învăţământ, pentru a se asigura că se respectă toate masurile necesare pentru prevenirea apariţiei unor focare de infecţie cu COVID-19.

Autorităţile solicită cetățenilor să respecte regulile de distanțare fizică, normele de igienă, precum şi să îşi acopere concomitent nasul şi gura cu măşti de protecţie, eşarfe sau alte accesorii vestimentare.

Post Author: Andreea Ilie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *