Covrigul perfect [VIDEO]

300 de încercări. De atât a avut nevoie Brian X. Chen de la New York Times pentru a obţine covrigul perfect, cu crustă crocantă, lucioasă şi interior pufos.

Încercarea lui Chen de a găti covrigul perfect a durat trei luni. Călătoria culinară jurnalistului a început în luna mai. În fiecare săptămână, după ce termina de scris coloana cu ştiri despre tehnologie, din secţiunea Business, Brian obişnuia să-şi trateze colegii cu rezultatele experimentelor sale gastronomice. După câteva săptămâni a crezut că a reuşit, scrie nytimes.com.

Colegii de la New York Times Food l-au invitat la o demonstraţie.

Un degustător invitat al The New York Times (autor al unei cărţi cu reţete de pizza) urma să îi testeze produsul. Mai mult, acesta urma să gătească după reţeta jurnalistului, dar şi a altor patru concurenţi, apoi un juriu, din cadrul publicaţiei, urma să judece care e cel mai bun covrig.

Brian X. Chen a pierdut, iar câştigător a fost Dan Graf, 32 de ani, proprietarul Baron Baking, din Oakland. Curios să afle ingredientele reţetei câştigătoare, Jurnalistul l-a invitat pe Graf la o cafea, au stat de vorbă, au făcut schimb de informaţii şi şi-au jurizat produsele. Graf a spus despre preparatul gătit de Brian că este „fenomenal”, iar Chen ar fi ales oricând reţeta lui Dan în detrimentul celei proprii.

Şi care este secretul covrigilor perfecţi? Cei doi au ajuns până la urmă la o concluzie: leşia (sau hidroxidul de sodiu), o substanţă folosită la fierberea covrigeilor mici cu sare.

Reţeta o găsiţi aici.

Post Author: www.banatfm.ro

www.banatfm.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *