Crăciunul în stil scandinav – Stockholm

În faţa muzeului Nobel, aproape de Palatul Regal, Crăciunul îşi face simţită prezenţa prin standuri vesele pline de piese de artizanat unice în Suedia, iar preţurile sunt pentru toate buzunarele. Trebuie să încerci sip glögg (vin fiert), pepparkakor (biscuiţi subţiri cu ghimbir) şi saffransbullar (chifle cu şofran). Crăciunul în stil scandinav este o experienţă de neuitat.

Stortorget julmarknad, pe numele lui inteligibil – Târgul de Crăciun din Stockholm are loc fix în inima Centrului Vechi și nici că-și putea dori un loc mai propice. Văzând lumina zilei în 1837 pentru prima oară, cel mai vechi târg de Crăciun din Suedia, împreună cu toate cele 40 de standuri mici, roșii, se așază ca o mănușă în acest context istoric.

Încălzește-ți mădularele în jurul unei căni fierbinți de vin roșu asezonat cu condimente aromate (îl vei identifica, fie după miros, fie după denumirea de „glögg”) și n-ai de ce să-ți pui frână dacă vrei să omori câteva ore bune luând la mână toate tricotajele și alte handmade-uri puse la vânzare.

Poate-i inutil să mai spunem, dar nici că am vrea să ne scape: să nu carecumva să nu dai iama în niște bunătăți suedeze tradiționale de Crăciun: prăjiturele cu ghimbir („pepparkakor”), saffransbullar (cornuri în formă de mucenici) și, pentru că nu-i niciun motiv pentru a te da înapoi – carne de elan, de ren și cârnați afumați.

Post Author: www.banatfm.ro

www.banatfm.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *