Creație inedită: Cafeaua din măsline

Antreprenorii turci au creat cafeaua din măsline. O companie din Turcia, care de ani de zile se ocupă cu producţia de măsline, a găsit o modalitate de a realiza şi cafea din măsline, fără fermentare, la o temperatură scăzută, păstrând substanţele nutritive din fruct.

„Noul tip de cafea este un izvor de sănătate. Aceasta este prima cafea de măsline din lume. Are un gust plăcut şi multe proprietăţi curative”, a declarat directorul companiei, care intenţionează să lanseze în curând noul produs, conform Rador.

Directorul firmei producătoare a noului tip de cafea susţine că nu există restricţii de vârstă privind consumul băuturii, aceasta fiind potrivită chiar şi pentru copii. Cafeaua de măsline este bogată în antioxidanţi şi conţine oleuropeină – o substanţă care ajută la reînnoirea celulară.

Maslinele se numara printre cele mai vechi alimente cunoscute de om in ciuda faptului ca pentru a fi consumate necesita un anumit grad de prelucrare.

Cand ati aruncat o privire intr-un magazin care comercializeaza astfel de produse ati constatat ca maslinele se gasesc intr-o gama foarte variata de sortimente, si pot avea gust si culoare diferita. In natura insa, toate sunt verzi si necomestibile in starea care se gasesc. Substanta numita oleuropin, responsabila pentru gustul amar al fructelor proaspete, este eliminata doar prin metode speciale, simpla preparare a produselor nefiind o solutie.

Sa vedem insa din ce motive ar trebui ca dieta noastra sa includa frecvent astfel de fructe sau produse derivate din ele (uleiul de masline). Nu exista o categorie de fructe “privilegiate”, toate sortimentele au un nivel asemanator de nutrienti, este important insa sa cunoasteti daca sanatatea va perimte sa le conusmati sarate sau dietetice.

Maslinele sunt bogate in substante minerale (precum fierul, cuprul), vitamina E si fibre vegetale. Chiar daca au un continut ridicat de grasimi (15-35%) acestea sunt o sursa excelenta de acid oleic.

Post Author: www.banatfm.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *