Crește interesul pentru votul prin corespondență


Până la începutul acestei săptămâni, Autoritatea Electorală Permanentă precizează că numărul celor care s-au înregistrat online pe portalul  www.votstrainatate.ro este de 14.510 de alegători români, cu aproape 4. 400 mai mulți față de săptămâna trecută.
În acest interval s-a înregistrat o creștere mai mare a accesărilor votului prin corespondență, precizează reprezentanții AEP. Avantajele înregistrării on line presupun:
posibilitatea de a vota de acasă printr-o procedură simplă și sigură;
evitarea aglomeraţiei de la secţiile de votare;
evitarea costurilor deplasării la secţia de votare.
AEP recomandă cetățenilor cu drept de vot din străinătate să opteze pentru votul prin corespondență, a cărui procedură este simplă, sigură și eficientă și care reprezintă o modalitate modernă de vot anticipat la distanță.
Pentru exercitarea votului prin corespondență trebuie parcurși următorii pași:
1. ÎNREGISTRAREA – completarea formularului online de pe portalul www.votstrainatate.ro cu opţiunea pentru votul prin corespondenţă. La acest formular trebuie anexată copia scanată sau fotografia actului de identitate și copia documentului care dovedeşte dreptul de şedere, eliberat de autorităţile străine.
2. PRIMIREA DOCUMENTELOR – Poşta Română transmite alegătorului următoarele documente necesare exercitării votului prin cores­ pondenţă:
două plicuri exterioare, marcate distinct pentru fiecare tur de scrutin;
două plicuri interioare, marcate distinct pentru fiecare tur de scrutin;

Post Author: Cornelia Dunăreanu

Cornelia Dunăreanu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *