CSM Reșița rămâne în Liga 2 și în sezonul următor


Federația Română de Fotbal a organizat, astăzi, 13 mai, o nouă videoconferință cu echipele din Liga 2 pentru a prezenta noile propuneri și a supune la vot modul în care se încheie sezonul. Cluburilor le-a fost prezentate trei scenarii, iar în urma votului s-a decis să se meargă pe cel de-al treilea, adică play-off cu înjumătățirea punctele pentru primele șase clasate din acest moment și cinci jocuri e fiecare.

FRF a propus cluburilor din Liga 2 trei scenarii pentru încheierea acestui sezon în condițiile în care protocolul autorităților de reluarea a antrenamentelor nu a fost îmbunătățit.

Primul a fost de disputare a tuturor celor 14 etape rămase din acest retur.

Al doilea a fost cu play-off între primele șase echipe (care și-au și depus dosarul de licențiere pentru Liga 1) și play-out în două grupe de câte șase echipe. Ultimele două clasate în cele două serii urmau să retrogradeze în Liga 3, iar formațiile de pe locul 5 ar fi jucat un meci de baraj pentru menținerea în Liga 2.

Cel de-al treilea a fost cu play-off între primele șase echipe (care și-au și depus dosarul de licențiere pentru Liga 1) și ”înghețare” a sezonului pentru restul cluburilor din Liga 2, fără a mai retrograda nimeni.

După prezentarea acestora, scenariile au fost supuse la vot, iar majoritatea a decis. Dunărea Călărași a votat pentru scenariul 1, UTA și Metaloglobus s-au abținut, iar celelalte 15 cluburi au votat pentru scenariu 3. Nimeni nu a fost de acord cu scenariul 2, care ar fi adus un număr egal de meciuri pentru toate echipele.

UTA Arad, CS Mioveni, Turris Oltul Turnu Măgurele, Campionii FC Argeș, Petrolul Ploiești și Rapid vor merge în play-off și se vor lupta pentru primele două locuri direct promovabile și locul de baraj de promovare.

Fiecare echipă va avea cinci meciuri, câte unul cu fiecare adversară din play-off. Primele două clasate, adică UTA și CS Mioveni, vor avea și avantajul de a juca trei jocuri pe teren propriu și două în deplasare. Celelalte patru echipe vor disputa două jocuri acasă și trei în deplasare. Determinarea ordinii jocurilor se va face prin tragere la sorți.

Pe 4 iulie ar trebui să înceapă play-off-ul cu primul meci, iar antrenamentele din data când vrea fiecare echipă, începând de la 15 mai. Celelalte etape vor avea loc în datele de 11 iunie, 18 iunie, 25 iunie și 1 august. Barajul pentru promovarea în Liga 1 e programat pe 5 august.

Celelalte echipe, Metaloglobus București, SCM Gloria Buzău, Farul Constanța, Viitorul Pandurii Târgu Jiu, ASU Politehnica Timișoara, Dunărea Călărași, Ripensia Timișoara, Universitatea Cluj, CSM Reșița, Concordia Chiajna, FK Csikszereda și Pandurii Târgu Jiu, vor rămâne în Liga 2 și în sezonul următor.

Totodată, FRF a anunțat că numărul echipelor care vor participa în noul sezon de Liga 2 s-ar putea mări în cazul în care nu vor exista retrageri din competiție ale echipelor care ar trebui să ia startul. Momentan ar fi 23 de echipe care ar trebui să participe în noua ediție (16 sau 15 din Liga 2, 2 sau 3 din Liga 1 și 5 din Liga 3).

Post Author: Cornelia Dunăreanu

Cornelia Dunăreanu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *