Cum dezactivezi redarea automată a videourilor pe Facebook [VIDEO]

Dacă ți se pare că reprezintă o sursă semnificativă de stres și trafic de date, ar fi bine să știi cum dezactivezi redarea automată a clipurilor pe Facebook.

În ultimii ani, cei de la Facebook au început să ne streseze cu o cantitate semnificativă de conținut video pe platforma online. Cea mai populară rețea de socializare din lume îți oferă soluții prin care să faci transmisiuni live, să postezi podcasturi video sau videoclipuri din vacanță. În același timp, își propune să facă investiții semnificative în conținut video original. Toate aceste gesturi sunt făcute pentru a te ține și mai mult legat de ecranul telefonului, tabletei sau al desktopului.

Densitatea de clipuri video pe Facebook nu reprezintă însă neapărat o problemă, exista oricum foarte mult conținut viral pe platformă. Problema, mai ales pe mobile, constă în faptul că sunt redate automat când îți trec prin fața ochilor. Astfel, probabilitatea să fii distras crește exponențial. Chiar și dacă faci o treabă foarte bună în a rezista tentației de a viziona un clip întreg, sigur o să vezi câteva momente dintr-un clip ce a pornit singur și ți-a consumat cinci minute din viață fără să te aștepți. Faptul că orice clip de pe Facebook este redat în cadrul unui playlist infinit reprezintă o altă problemă, dar aceasta nu o putem remedia.

În schimb, dacă vrei să înveți cum dezactivezi redarea automată a clipurilor pe Facebook pe iPhone sau Android există o soluție destul de simplă și implică doar câțiva pași. Accesează aplicația Facebook și fă un tap în dreapta jos pe cele trei liniuțe. Navighează până la capătul de jos al meniului respectiv și intră la Setări. Fă un tap pe Setările contului și atinge opțiunea Clipuri video și fotografii. De aici, te interesează Pornire automată. S-ar putea să fie implicit bifat ”Pe date de mobil și conexiuni Wi-Fi”. Alege ”Nu porni niciodată automat clipuri video.”

Sursa: playtech.ro

Post Author: www.banatfm.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *