Cum ne influenteaza lungimea degetelor?

Se spune ca starea de sanatate a unui om poate fi „citita” in ochi, insa ochii nu sunt singura modalitate prin care poti afla daca esti predispusa la dezvoltarea unei afectiuni. Lungimea degetelor poate fi si ea un indicator excelent al starii tale de sanatate, ba chiar iti poate arata daca ai veleitati artistice sau daca ai o personalitate agresiva. Specialistii sustin ca cele doua degete care dezvaluie totul despre tine sunt aratatorul si inelarul.

Lungimea degetelor este influentata inca din burta mamei, prin expunerea la un nivelul de testosteron sau estrogen mai mare sau mai mic. Astfel, mai tarziu in viata, femeile ajung sa se descurce mai bine la scris, citit si vorbire orala daca sunt expuse unui nivel mai mare de estrogen, in timp ce baietii au inclinatii spre stiintele exacte daca sunt expusi unui nivel mai mare de testosteron. Hormonul masculin incurajeaza cresterea degetului inelar, in timp ce hormonul feminin incurajeaza cresterea degetului aratator.

Un recent studiu arata ca iti poti da seama de starea ta de sanatate si de ce fel de om esti in functie de lungimea degetelor.

De exemplu, se pare ca persoanele care au inelarul mai lung decat aratatorul au un nivel mai mare ridicat de testosteron in corp decat persoanele fara aceasta caracterisitca si se imbolnavesc mai rar si au mult succes la locul de munca.

Studiul a conchis ca pot fi identificateo serie de trasaturi de caracter si de stare fizica in functie de lungimea degetelor, dupa cum urmeaza:

Daca aratatorul si inelarul au aceeasi lungime, atunci esti o persoana echilibrata si extrovertita. Esti o persoana care este fidela in relatie si ai grija mare de partenerul tau. Totodata, esti o persoana care este foarte organizata. Pe de alta parte, se pare ca persoanele cu inelarul si aratatorul de aceeasi lungime sunt expusi riscului de a se imbolnavi de afectiuni orale.

Daca inelarul este mai lung decat aratatorul inseamna ca ai mult testosterin si ca ai o personalitate energica si succes garantat in viata. Ai insa riscuri mari de a face infectii si de a suferi de unele boli de tip micotic. Ti se potrivesc in schimb meserii de tip corporate sau in armata.
Daca ai aratatorul mai lung decat toate celelalte degete atunci esti o persoana introvertita. Ai foarte putina incredere in propriile forte si iti place sa lucrezi in medii in care sa fii mai mereu singur pentru a te putea concentra. Se pare ca femeile cu aratatorul mai lung decat celelalte degete sunt predispuse la afectiuni ale sanilor pe cand barbatii cu aceasta caracteristica la afectiuni de tip cardiac.

Post Author: www.banatfm.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *