Cum să-ţi îngrijeşti părul iarna

cum-sa-ti-ingrijesti-parul-iarna

În lunile de iarnă părul tău devine tern şi uscat? Ştim noi câteva remedii uşoare şi practice.

Părul tern şi deshidratat poate avea cauze multiple: schimbările bruşte de temperatură, folosirea produselor de îngrijire nepotrivite, uscarea la temperaturi foarte înalte etc. Pentru a evita efectele neplăcute, ţine cont de aceste sfaturi:

Personalizează curăţarea
Este esenţial ca atunci când ai părul lipsit de strălucire şi foarte uscat să foloseşti un şampon special, care îndepărtează impurităţile eficient, dar în acelaşi timp hrăneşte şi închide fibra capilară. Dacă produsul are şi proprietăţi revigorante, care stimulează circulaţia la nivelul scalpului, atunci ai găsit un aliat de nădejde. Spală părul de trei ori pe săptămână şi nu folosi niciodată apă foarte fierbinte. Cu cât mai rece, cu atât mai bine pentru un scalp uscat, care este mereu predispus iritaţiilor.

Produse emoliente
Balsamul nu este destinat doar femeilor. Acesta restabileşte nivelul optim de hidratare a părului, îl face mai uşor de manevrat şi îi conferă un luciu sănătos. Dacă ai părul uscat, ondulat sau cu firul foarte gros, este musai să foloseşti un strop de balsam la fiecare spălare. În cazul unei deshidratări accentuate, este bine să cauţi formule care conţin acizi graşi esenţiali.

O terapie home-made
Pentru îndepărtarea tuturor reziduurilor şi pentru a da părului un plus de strălucire, amestecă jumătate de cană de oţet de mere cu două căni de apă şi aplică soluţia obţinută imediat după şampon. Las-o să acţioneze preţ de câteva minute şi clăteşte cu apă rece.

Post Author: www.banatfm.ro

www.banatfm.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *