Cum se va desfășura admiterea la liceu în acest an?

Ministerul Educației a aprobat noul calendar privind admiterea la liceu din acest an. Din cauza pandemiei de coronavirus, ședințele cu elevii și părinții pentru prezentarea procedurilor de admitere și a planului de școlarizare, dar și pentru completarea opțiunilor în fișele de înscriere de către absolvenții clasei a VIII-a și de către părinții acestora pot fi organizate în unitatea de învățământ sau prin mijloace electronice de comunicare (telefon, e-mail, videoconferință).

Astăzi, în prima zi din noul calendar de admitere, liceele și școlile profesionale au afișat ofertele de școlarizare și de formare profesională, concretizată în profiluri, domenii și calificări profesionale pentru învățământul liceal, filiera tehnologică.

Înscrierea pentru probele de aptitudini se va realiza în perioada 2-5 iunie. Completarea opțiunilor în fișele de înscriere, de către absolvenții clasei a VIII-a și de către părinții acestora, se va realiza în perioada 2-6 iulie, iar repartizarea computerizată va avea loc în 10 iulie.

În județul Caraș-Severin sunt circa 2.240 elevi care au încheiat clasa a VIII-a și care se pregătesc pentru Evaluarea Națională și mai apoi pentru admiterea în ciclul liceal.

Important pentru aceștia este că media de admitere, în baza căreia se realizează repartizarea în clasa a IX-a, se va calcula la fel ca în anii trecuți, în funcție de media de la examenul de evaluarea națională (80%) și media generală din clasele V-VIII (20%).

În același timp, a fost adoptat și calendarul admiterii în învățământul profesional de stat și în învățământul dual pentru anul școlar 2020-2021. Potrivit acestui document, perioada de înscriere va începe pe 29 iunie. Prima etapă a admiterii în învățământul profesional de stat este programată în perioada 29 iunie – 10 iulie, iar a doua etapă între 22 și 28 iulie.

Post Author: Andreea Ilie

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *